Update I | Bettiol kampt met trainingsachterstand door ontsteking in darmen Wielrennen
Wielrennen

Update I | Bettiol kampt met trainingsachterstand door ontsteking in darmen

Update I | Bettiol kampt met trainingsachterstand door ontsteking in darmen

(27 augustus 2021) Alberto Bettiol rijdt in 2021 geen koersen meer. De Italiaan, die zijn laatste wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio reed, heeft last van een acute ontsteking van de dikke darm. Daardoor is de renner van EF Education-NIPPO genoodzaakt zijn seizoen vroegtijdig af te breken.

Bij Gazetta dello Sport geeft Bettiol tekst en uitleg. 'Na de Olympische Spelen ben ik gaan trainen in Livigno, maar de acute ontsteking van de dikke darm die ik vorige winter al had, deed zich weer voelen. Met het team hebben we meteen besloten dat ik de Vuelta niet zou doen.' Voorheen loste hij het kwetsuur op met medicatie, maar dat was nu niet genoeg: 'De situatie verbeterde dit keer niet. Ik heb met de artsen gesproken en zij adviseerden me infusies, zodat ik de komende jaren gezond blijf.'

Daarvoor moet hij een belangrijke koers opofferen die lang op zijn programma stond: het wereldkampioenschap in Leuven, op zijn terrein. 'Het parcours was perfect voor mij en ik wilde er koste wat het kost bij zijn, want ik voel me thuis in Belgische koersen.' De winnaar van een etappe in de Giro d'Italia van 2021 heft echter vrede met zijn verplichte pauze. 'Ik heb bij mijn ploeg een ​​contract van drie jaar en de komende drie seizoenen zijn cruciaal voor mijn carrière. Het is essentieel om die jaren helemaal geen fysieke obstakels te hebben.'

Update - 16 december 2022 (12.50 uur): Bettiol kampt met trainingsachterstand

Alberto Bettiol kampt nog altijd met de problemen rond zijn darmen. Door een ontsteking kan de Italiaan nog altijd geen intensieve trainingen afleggen, zo vertelt hij tegenover TuttoBiciWeb. Rustig fietsen lukt hem wel, maar dat is niet voldoende om zijn trainingsachterstand weg te werken.

De renner van EF Education-NIPPO hoopt binnenkort groen licht te krijgen om de training weer op een hoger niveau te kunnen voortzetten. Ondanks het wachten, liet de Italiaan al wel weten volgend jaar aan de start te staan van de GP Marseillaise. Daarna staan onder meer de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race op zijn programma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws