Cort verslaat na fotofinish de al juichende Van Wilder in tweede etappe Ronde van Algarve Wielrennen
Wielrennen

Cort verslaat na fotofinish de al juichende Van Wilder in tweede etappe Ronde van Algarve

Cort verslaat na fotofinish de al juichende Van Wilder in tweede etappe Ronde van Algarve

Magnus Cort (EF Education-EasyPost) heeft de tweede etappe van de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven. Ilan Van Wilder (Soudal-Quick Step) leek te gaan winnen in de machtssprint, maar Cort versloeg hem op de streep. Cort reed bovendien door zijn zege Alexander Kristoff (Uno-X Pro Cycling Team) uit de leiderstrui.

De tweede etappe beloofde met vier cols een stuk zwaarder te worden. De finish lag op de zware Alto de Fóia (7,7 kilometer aan 6,1 procent). Zes renners vormden de kopgroep van de dag en pakten drie minuten voorsprong. Matthew Gibson (Human Powered Health), Rafael Lourenço (APHotels and Resorts - Tavira), Tomas Contte (Aviludo - Louletano - Loulé Concelho), Gaspar Goncalves (Efapel Cycling), António Ferreira (Kelly / Simoldes / UDO) en João Mattias (Tavfer-Ovos Matinados-Mortágua) maakten echter geen moment aanspraak op de zege.

Arensman krijgt op vervelend moment materiaalpech, INEOS maakt indruk

Voor Goncalves ging het allemaal te traag in de kopgroep. De aanval van de Portugees was vooral nuttig voor de prijs van de strijdlust, maar zorgde wel voor minder mannen vooraan. De favorieten hielden hun kruit droog tot de beklimmingen in de finale. Thymen Arensman (INEOS Grenadiers) liet menigeen kijker even schrikken omdat hij voor de beklimmingen achter het peloton reed. Het bleek om materiaalpech te gaan. De Nederlander moest wel flink wat energie verspillen om terug te keren. Het peloton raasde verder richting de Picota, die nog voor de slotklim moest worden bedwongen.

Daar werd gedag gezegd tegen leider Kristoff. De Noor is meer gemaakt voor massasprints. De trein van INEOS Grenadiers nam het initiatief over. Het deed kortstondig denken aan de Sky-tijd, want het beulswerk van Michal Kwiatkowski voorkwam dat iemand ook maar dacht aan aanvallen op de Picota. Kasper Asgreen (Soudal-Quick Step) maakte van de gelegenheid gebruik om de bergpunten op te rapen en de kop over te nemen.

Na een korte afdaling was het tijd voor de Alto de Fóia. INEOS Grenadiers behield lachend met vijf man de controle. Vanwege het hoge tempo ging het in galop naar de streep. De elitegroep ging in een machtssprint bepalen wie er met de zege aan de haal zou gaan. In de laatste kilometer nam BORA-hansgrohe de kop over voor Hindley. Van Wilder ging als eerste aan en ging 175 meter lang aan de leiding, maar Cort kwam er op de finishlijn nog over. Daarmee zette de Deen de al juichende Van Wilder in zijn hemd. Rui Costa (Intermarché Circus-Wanty) maakte het podium compleet.

Uitslag etappe 3 Ronde van Algarve 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws