Cosnefroy en Van Avermaet kleuren AG2R-selectie Strade Bianche, Jungels in de Tirreno Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy en Van Avermaet kleuren AG2R-selectie Strade Bianche, Jungels in de Tirreno

Cosnefroy en Van Avermaet kleuren AG2R-selectie Strade Bianche, Jungels in de Tirreno

AG2R Citroën Team heeft de selectie voor Strade Bianche en Tirreno-Adriatico rond. In de Italiaanse eendagskoers op zaterdag wordt in principe gemikt op Benoît Cosnefroy. In de Tirreno-Adriatico, die op maandag start, staan Bob Jungels en Geoffrey Bouchard aan de start.

Cosnefroy lijkt een rol als kopman zelf te hebben afgedwongen. De 26-jarige Fransman werd al vijfde in de GP La Marseilaisse en reed na een wat anonieme Ruta del Sol naar plek drie in de Drôme Classic. Volgens Michael Schär liggen er kansen voor AG2R in de Strade. 'Greg Van Avermaet en Benoît hebben goede vorm getoond de afgelopen wedstrijden.'

Naast Cosnefroy, Van Avermaet en Schär kan AG2R rekenen op sterke mannen Andrea Vendrame, Clément Berthet, Clément Venturini en Lilian Calmejane. Veel aanvalslust in de ploeg, dat belooft. Van hen trekken de meeste na zaterdag door naar de Tirreno-Adriatico. Berthet wordt daar vervangen door Bouchard, Jungels neemt de plek in van Venturini.

Selectie AG2R Citroën Team Strade Bianche 2022

Benoît Cosnefroy
Greg Van Avermaet
Michael Schär
Andrea Vendrame
Clément Berthet
Clément Venturini
Lilian Calmejane

Selectie AG2R Citroën Team Tirreno-Adriatico 2022

Benoît Cosnefroy
Greg Van Avermaet
Michael Schär
Andrea Vendrame
Geoffrey Bouchard
Bob Jungels
Lilian Calmejane


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws