Cosnefroy komt nu op zijn terrein: 'Lichten voor Benoit staan op groen, zowel fysiek als mentaal' Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy komt nu op zijn terrein: 'Lichten voor Benoit staan op groen, zowel fysiek als mentaal'

Cosnefroy komt nu op zijn terrein: 'Lichten voor Benoit staan op groen, zowel fysiek als mentaal'

Na drie Vlaamse klassiekers begint Benoit Cosnefroy nu aan de wedstrijden waar het voor hem allemaal om draait: achtereenvolgens de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman van AG2R Citroën Team staat te popelen om nog wat van zijn voorjaar te maken.

Cosnefroy reed de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Saxo Classic en Ronde van Vlaanderen, waarin hij in die laatste wedstrijd het beste resultaat behaalde: zestiende. 'Vooral in die wedstrijd heb ik veel plezier gehad, maar ik voelde dat ik in die koersen niet op mijn best kon zijn. Nu heb ik vooral zin in de koersen die mij beter liggen', legt hij uit in L'Equipe.

Ploegleider Jurdie: 'We hebben een grote overwinning nodig'

'Benoits topvorm moest toen nog komen', stelt ploegleider Julien Jurdie, die zijn mannen een toch wel matig Vlaams voorjaar af zag werken. 'Voor Benoit staan de lichten nu op groen, zowel fysiek als mentaal. Hij vindt het ook leuk om als favoriet gezien te worden, aangezien hij een winnaar is.'

Cosnefroy reed op Luik na in alle heuvelklassieker al eens podium, maar de zege ontbreekt nog. 'We hebben deze grote overwinning ook nodig', zegt Jurdie. 'Ik heb de afgelopen dagen nog de video van de Amstel Gold Race van vorig jaar gezien, dat is letterlijk en figuurlijk het kleine beetje wat we nodig hebben.' Destijds werd Cosnefroy na een fotofinish met Michal Kwiatkowski tweede, terwijl hij in eerste instantie werd uitgeroepen tot winnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws