Soudal Quick-Step mikt op meerdere opties in Brabantse Pijl, Lotto-Dstny plakt er geen resultaat op voor De Lie Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step mikt op meerdere opties in Brabantse Pijl, Lotto-Dstny plakt er geen resultaat op voor De Lie

Soudal Quick-Step mikt op meerdere opties in Brabantse Pijl, Lotto-Dstny plakt er geen resultaat op voor De Lie

De Belgische ploegen Soudal Quick-Step, Alpecin-Deceuninck en Lotto-Dstny hebben hun ploegen voor de Brabantse Pijl rond. De drie formaties komen met een sterk zevental aan de start in Leuven.

Soudal Quick-Step komt zonder Julian Alaphilippe aan de start; de tweevoudig wereldkampioen heeft na zijn val in de Ronde van Vlaanderen nog altijd last van zijn knie. Andrea Bagioli en Rémi Cavagna lijken op het eerste oog de speerpunten te worden bij de ploeg van Patrick Lefevere.

'De Brabantse Pijl is geen gemakkelijke wedstrijd, met meerdere korte beklimmingen en kasseistroken. Dit maakt het vaak een chaotische wedstrijd, waarin we scherp zullen moeten zijn en met meerdere coureurs van voren moeten koersen. We gaan van start met een mix van jeugdigheid en ervaring, waarbij we uitgaan van meerdere opties', laat ploegleider Tom Steels weten.

Meerdere opties bij Alpecin-Deceuninck en Lotto-Dstny

Bij Alpecin-Deceuninck en Lotto-Dstny maakten ze dinsdag hun selectie voor de woensdag verreden Brabantse Pijl bekend. De ploeg van de Roodhoofts mikt na hun succes in Parijs-Roubaix vermoedelijk op Quinten Hermans, Søren Kragh Andersen en Gianni Vermeersch, de nummer elf van de Hel van het Noorden.

Lotto-Dstny komt ook met meerdere opties aan de start. Florian Vermeersch en Arnaud De Lie maken de switch vanuit de kasseienklassiekers, terwijl Pascal Eenkhoorn en Andreas Kron het heuvelachtige werk ook zeer goed aan zouden moeten kunnen. 'We hebben meerdere kopmannen in de rangen', vertelt ploegleider Mario Aerts. 'Arnaud De Lie kan normaal wel uit de voeten op die klimmetjes, alleen is het wat afwachten hoe de benen reageren na zijn eerste keer Paris-Roubaix.'

'Veel zal dus afhangen van het koersverloop, maar we gaan er wel vanuit dat Arnaud de finale kan rijden', geeft Aerts aan. 'Een resultaat kleven we daar niet op, in die koers heeft hij ook nog veel te leren. Hoe dan ook, naast Arnaud beschikken we nog over Andreas die in de voorbijgaande wedstrijden toonde dat hij goed op dreef is. Tot slot toonde Pascal onlangs nog dat hij de goede vorm te pakken heeft. We streven naar een mooi resultaat, de koers zelf zal zoals altijd bepalen wie we dan kunnen uitspelen in de finale.'

Selectie Soudal Quick-Step Brabantse Pijl 2023

Andrea Bagioli
Rémi Cavagna
Dries Devenyns
Jordi Warlop
Jannik Steimle
Martin Svrcek
Stan Van Tricht

Selectie Alpecin-Deceuninck Brabantse Pijl 2023

Quinten Hermans
Gianni Vermeersch

Xandro Meurisse
Søren Kragh Andersen
Robert Stannard
Axel Laurance
Jason Osbourne

Selectie Lotto-Dstny Brabantse Pijl 2023

Arnaud De Lie
Florian Vermeersch
Arjen Livyns

Matthijs Paasschens
Pascal Eenkhoorn

Andreas Kron
Jarrad Drizners

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws