Cosnefroy verwijst De Lie met stevige spurt naar podiumplek in GP de Morbihan Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy verwijst De Lie met stevige spurt naar podiumplek in GP de Morbihan

Cosnefroy verwijst De Lie met stevige spurt naar podiumplek in GP de Morbihan

Benoit Cosnefroy (Decathlon AG2R) heeft de GP de Plumelec-Morbihan, een 1.Pro-wedstrijd in Frankrijk, naar zich toegetrokken. Hij was de beste op de karakteristieke aankomst bergop in Bretagne, voor Axel Zingle en Arnaud De Lie.

Nadat eerder op de dag Silvia Persico (UAE Team ADQ) de vrouwenwedstrijd had gewonnen, klonk in de middag het startschot voor de 196 kilometer lange mannenwedstrijd in Bretagne. Aan het vertrek onder anderen De Lie, Benoit Cosnefroy en Bryan Coquard, al moeten we eerlijk zijn: deze Franse koers stond natuurlijk vooral in de schaduw van de Grande Partenza van de Giro d'Italia.

Vier coureurs kozen vanuit het vertrek het hazenpad: Hugo Aznar (Equipo Kern Pharma), Iker Bonillo (Euskaltel-Euskadi), Negasi Haylu Abreha (Q36.5) en Romain Cardis (St Michel - Mavic - Auber93). Dit kwartet kreeg de ruimte van het peloton, waar Lotto-Dstny de boel controleerde in dienst van kopman en topfavoriet Arnaud De Lie.

Lotto-Dstny verricht veel werk, maar De Lie komt uiteindelijk tekort voor de zege in Plumelec

Onder aanvoering van de Belgische formatie werd de kopgroep op iets meer dan vijftig kilometer van de meet ingerekend, waarna er een nieuwe situatie ontstond. Urko Berrade (Equipo Kern Pharma) en Thomas Gachignard (TotalEnergies) ondernamen een poging, terwijl het labeur er voor enkele Lotto-Dstny-mannen inmiddels op zat. Uno-X nam een deel van het werk dan maar voor de rekening, terwijl de weersomstandigheden ook in hun voordeel begonnen te spelen: plenswater daalde over de coureurs heen.

Uiteindelijk kwam het tot een sprint van een select peloton door die werken, waarin Cosnefroy de betere was van Axel Zingle (Cofidis) en De Lie. Een mooi podium, maar vooral een belangrijke zege voor de man die eerder al de Brabantse Pijl wist te winnen. Decathlon AG2R La Mondiale blijft zo de high voortzetten waar het eigenlijk al hele jaar op koerst.

Uitslag GP de Plumelec-Morbihan 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws