Cosnefroy wint het sprintje in Frankrijk, Balsamo in Spanje: 'Zelfs voor een fenomeen als Vos was gister zwaar' Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy wint het sprintje in Frankrijk, Balsamo in Spanje: 'Zelfs voor een fenomeen als Vos was gister zwaar'

Cosnefroy wint het sprintje in Frankrijk, Balsamo in Spanje: 'Zelfs voor een fenomeen als Vos was gister zwaar'

De spotlight stond zondag op de Ronde van de Algarve, maar er werd meer gekoerst. In de Tour des Alpes-Maritimes won Benoît Cosnefroy de sprint voor rit- en eindwinst, terwijl in de Ronde van Valencia de zege voor Elisa Balsamo was. Na afloop kwamen beide renners met een reactie.

Cosnefroy was in Frankrijk de sterkste, door na een zware klimetappe het sprintje te winnen van een uitgedunde groep. 'Het was een stevige sprint, maar ik had vertrouwen in mezelf. Ik voelde me goed op de laatste rechte lijn en zat achterin de groep. Aurélien Paret-Peintre deed uitstekend werk door me naar voren te rijden en uiteindelijk finishen we als eerste en tweede. Ik heb er altijd in geloofd en hield nooit in. Een perfecte dag, met ook de eindzege', aldus de renner van Decathlon AG2R La Mondiale.

Balsamo had alle ogen op zich gericht

In Valencia was er sprake van eenzelfde koersverloop. Ook daar werd de vierde etappe aangegrepen om aan te vallen op de slotdag, maar de sprinters mochten het uitmaken. Balsamo overleefde het klimgeweld en hield huis door met meerdere fietslengtes te winnen. 'Het kostte veel energie om het een sprint te laten worden, net als op dag één. Mijn teamgenoten hebben het mogelijk gemaakt. Ik wist dat alle ogen op mij gericht zouden zijn en dus hoefden we van niemand medewerking te verwachten.'

Lidl-Trek deed wat het moest doen en Balsamo maakte het af. Daar had ze heel goede benen voor nodig. 'De bergetappe van zaterdag werd gevoeld in de sprint, zelfs voor een fenomeen als Marianne Vos', deelt Balsamo een compliment uit aan de renster van Visma | Lease a Bike. 'Ik heb gisteren mijn krachten verdeeld voor de rit van vandaag', aldus de winnares via de officiële kanalen van haar ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws