Costa bekroont debuut voor Intermarché met overwinning in Trofeo Calvia: 'Had niet veel meer te wensen' Wielrennen
Wielrennen

Costa bekroont debuut voor Intermarché met overwinning in Trofeo Calvia: 'Had niet veel meer te wensen'

Costa bekroont debuut voor Intermarché met overwinning in Trofeo Calvia: 'Had niet veel meer te wensen'

Rui Costa is zijn avontuur bij Intermarché-Circus-Wanty op glansrijke wijze begonnen. Costa, die in 2013 wereldkampioen wist te worden, kraaide op Mallorca victorie in de Trofeo Calvia. Hij was zijn medekoplopers Louis Vervaeke (Soudal-Quick Step) en Ben Healy (EF Education-EasyPost) te snel af in de sprint.

'Mijn eerste overwinning op Mallorca dateert van 2010', stelt Costa na afloop van zijn zegetocht in het flashinterview. De 36-jarige coureur refereert daarbij aan zijn overwinning in de Deià Trophy, op 10 februari 2010. 'De overwinning van vandaag doet me echt enorm goed. Ik had niet veel meer te wensen dan een overwinning op de eerste dag van mijn seizoen. Dit is echt fantastisch', aldus de goedlachse Portugees.

De Trofeo Calvia is de eerste wedstrijd van het zogeheten vijfluik op Mallorca (Challenge Mallorca 2023), dat plaatsvindt tussen 25 januari en 29 januari. Het is niet verplicht om aan alle vijf de koersen op het Spaanse eiland deel te nemen. Costa heeft er echter voor gekozen om dat wel te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws