Vervaeke komt net tekort voor eerste profzege: 'Het was misschien niet heel slim om mij vooruit te sturen' Wielrennen
Wielrennen

Vervaeke komt net tekort voor eerste profzege: 'Het was misschien niet heel slim om mij vooruit te sturen'

Vervaeke komt net tekort voor eerste profzege: 'Het was misschien niet heel slim om mij vooruit te sturen'

In de door Rui Costa gewonnen Trofeo Calvia moest Louis Vervaeke genoegen nemen met de tweede plaats. In de sprint was de wereldkampioen van 2013 net iets te snel voor de sympathieke Belg. Als gevolg daarvan kan de 29-jarige Vervaeke zich nog altijd niet in het illustere rijtje van 'mannen die ooit een profzege hebben geboekt' scharen.

In de Trofeo Calvia volgde na de eerste 36 kilometer een lange afdaling, een stuk vallei en vervolgens weer een zware fase met drie beklimmingen. Het was de fase waarin er in het peloton ook gekoerst werd. Er ontstond een elitegroep die zou gaan strijden om de zege. Ook Vervaeke maakte daar dus onderdeel van uit. 'We wisten dat die afdaling voor de nodige hectiek ging zorgen. Het was namelijk een bijzonder technische afdaling', kijkt Vervaeke terug in een interview met Cycling Pro Net.

'Costa weet hoe je zo'n koers moet afmaken', aldus runner-up Vervaeke

'We probeerden richting de afdaling met zoveel mogelijk jongens van het team vooraan te zitten', vervolgt de Soudal-Quick Step-renner. 'Dat lukte en daarna gingen we volle bak naar beneden. Uiteindelijk telde de kopgroep twaalf man en waren wij met z'n vijven mee.' Het was Vervaeke die op circa 35 kilometer van de meet werd uitgespeeld als troefkaart en het uiteindelijk dus tot de finish zou uithouden. 'Misschien was het niet heel slim om mij vooruit te sturen, want ik ben niet de snelste. Op de laatste klim heb ik dus maar 'alles of niets' gespeeld.'

Het slotoffensief van Vervaeke was echter geen lang leven beschoren. 'Jammer genoeg haalden ze me in de afdaling richting de finish weer bij. Toen wist ik dat het heel lastig ging worden in een sprint tegen Costa. Ik probeerde zo koel mogelijk te blijven, maar het mocht niet baten. Costa is al eens wereldkampioen geweest en in de sprint van zojuist zag je waarom. Hij weet echt hoe je zo'n koers moet afmaken', sluit hij af. De volgende koers van Vervaeke staat 27 januari op het menu. De Vlaming geeft dan acte de présence in de Trofeo Andratx, de derde manche van het vijfluik op Mallorca (Challenge Mallorca 2023).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws