Groenewegen overleeft knap Bahrain Victorious-aanval en mag juichen in Ronde van Slovenië Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen overleeft knap Bahrain Victorious-aanval en mag juichen in Ronde van Slovenië

Groenewegen overleeft knap Bahrain Victorious-aanval en mag juichen in Ronde van Slovenië

Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe in de Ronde van Slovenië gewonnen. Na zijn zege in Veenendaal-Veenendaal Classic in mei was het dit keer raak in een lastige heuvelrit in Slovenië. Groenewegen wist als één van de weinige sprinters te overleven in het eerste peloton en maakte het klusje vervolgens overtuigend af.

Na de UAE Team Emirates-dominantie op dag één leek er op de tweede dag een kans te liggen voor de rappe mannen. Niet al te veel kansen voor de vlucht, en dus zagen we daar alleen de onbekende namen in terug. Carlos Canal (Euskaltel), Aljaz Jarc (Adria Mobil), Vid Jeromel (Cycling Team Kranj), Marti Marquez (Equipo Kern Pharma), Pavol Rovder (Dukla Banska Bystrica) en Adam Stachowiak (HRE Mazowsze Serce Polski) namen de benen en kregen maximaal 2.30 minuten voorsprong.

Bahrain zet druk, Merlier overboord

Met nog 100 kilometer voor de wielen was er nog maar een dikke minuut over van de voorsprong, waarmee de sprintersploegen duidelijk aangaven dat er vandaag niets te halen was voor de vluchters. Onder meer het BikeExchange-Jayco van Dylan Groenewegen controleerde op kop, samen met Bahrain Victorious. Op 35 kilometer van de streep waren de vroege vluchters er al aan voor de moeite en zette Bahrain volle bak druk.

Het werkte, want met Tim Merlier (Alpecin-Fenix) moest er een belangrijke sprinter overboord. Groenewegen hield keurig stand onder het bewind van Matej Mohoric en Jan Tratnik. Bij het ingaan van de laatste twintig kilometer had het voorste peloton anderhalve minuut voorsprong bij elkaar op de groep-Merlier. Met nog tien kilometer voor de wielen wist de groep-Groenewegen dat de achtervolgers niet meer terug gingen komen. BikeExchange zette meteen weer een mannetje op kop.

Groenewegen rondt het af, Majka niet in gevaar

Ondanks dat UAE in de laatste twee kilometer nog even gas gaf met leider Rafal Majka op kop, liet Groenewegen zich niet meer verrassen. Hij werd perfect gebracht over links en hoefde niet eens meer om te kijken toen hij eenmaal begon te spurten. Met enkele fietslengtes was het binnen voor de Nederlander. Lionel Taminiaux werd tweede voor Alpecin-Fenix, Pascal Ackermann derde namens UAE.

Uitslag etappe 2 Ronde van Slovenië 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws