Update | Jumbo-Visma verlaat Ronde van Zwitserland: 'Vier renners positief op coronavirus' Wielrennen
Wielrennen

Update | Jumbo-Visma verlaat Ronde van Zwitserland: 'Vier renners positief op coronavirus'

Update | Jumbo-Visma verlaat Ronde van Zwitserland: 'Vier renners positief op coronavirus'

Jumbo-Visma zal in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland niet meer van start gaan, zo meldt het via de officiële kanalen. De Nederlandse ploeg heeft een coronabesmetting binnen het team en om die reden wordt iedereen uit koers gehaald.

'Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is er opnieuw corona in de ploeg geslopen', zo wordt er gemeld. Om wie het gaat, wordt zoals gebruikelijk niet bekend gemaakt. 'In het belang van de gezondheid van de renners en staf en ter bescherming van het peloton en de wedstrijd achten het medische en het sportieve management van de Nederlandse formatie terugtrekken uit de Zwitserse rittenkoers het verstandigste besluit. Het besluit is genomen in overleg met de directie van de Tour de Suisse.'

De Ronde van Zwitserland was voor Jumbo-Visma de laatste voorbereidingskoers richting de Tour de France. Het Critérium du Dauphiné was een groot succes, maar in Zwitserland eindigt het met een domper. Balen ook voor Sepp Kuss, die er in het algemeen klassement uitstekend voor stond. 'Vooralsnog heeft de situatie geen gevolgen voor de Tour de France-shortlist, al moeten daarbij de ontwikkelingen van de komende dagen uiteraard worden afgewacht', meldt Jumbo-Visma verder nog.

'Vier renners positief getest'

Jumbo-Visma is één van de weinige ploegen waar nog volop gebruik wordt gemaakt van mondkapjes. Er wordt nog op regelmatige basis getest en er wordt gebruik gemaakt van luchtreinigingszuilen en eenpersoonskamers. De NOS meldt dat er desondanks flink is huisgehouden door het virus. De koersdirecteur van de Ronde van Zwitserland zou tegen het medium hebben gezegd dat er vier renners van Jumbo-Visma zijn besmet.

Richard Plugge, directeur van Jumbo-Visma, beaamt dat in een reactie bij datzelfde NOS. 'We hebben verschillende positieve gevallen. Vandaar dat we hebben gekozen om naar huis te gaan. Kennelijk gaat het nog steeds heel erg rond, want we hebben al eerder meerdere positieve gevallen gehad na een wedstrijd', zo doelt hij waarschijnlijk op de Ronde van Noorwegen in mei. 'We horen ook van andere teams dat het rondgaat, maar we willen geen enkel risico nemen. Het heeft wel effect op onze manier hoe we de wereld bekijken. Als het nog steeds zo rondvliegt en mensen worden er ziek van, dan is dat wel een factor om rekening mee te houden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws