Dainese derde in chaotische Vuelta-sprint: 'Peloton splitste door de rotondes' Wielrennen
Wielrennen

Dainese derde in chaotische Vuelta-sprint: 'Peloton splitste door de rotondes'

Dainese derde in chaotische Vuelta-sprint: 'Peloton splitste door de rotondes'

De talentvolle Italiaanse sprinter Alberto Dainese spurtte vrijdag naar zijn derde podiumplek in de Vuelta a España. Achter Florian Sénéchal en Matteo Trentin sprintte hij naar de derde plaats.

‘De mannen hebben goed werk geleverd om me vandaag van bij de start veilig te houden’, blikt Dainese terug op de ploegsite. ‘We hadden Thymen (Arensman, red.) die ons hielp met de achtervolging om de kopgroep te controleren, zodat we uiteindelijk konden sprinten.’

Waar Dainese richting de laatste kilometers in een goede positie zat, verloor hij uiteindelijk wel de aansluiting met de voorste renners, waaronder Trentin en de latere ritwinnaar Sénéchal. ‘Enkele andere ploegen namen het vooraan over en het peloton splitste vervolgens door de rotondes’, blikt Dainese terug.

Dainese: 'Sprint was al bijna begonnen'

Vervolgens moest de Italiaan van Team DSM weer proberen op tijd vooraan aan te sluiten. Voor de winst kwam hij echter te laat. ‘Toen ik weer vooraan terugkeerde, was de sprint al bijna begonnen. Ik gaf alles wat ik kon tot op de streep en werd uiteindelijk derde.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws