Danny van Poppel Tour-kopman Intermarché-Wanty-Gobert: 'Tour is examenstuk' Wielrennen
Wielrennen

Danny van Poppel Tour-kopman Intermarché-Wanty-Gobert: 'Tour is examenstuk'

Danny van Poppel Tour-kopman Intermarché-Wanty-Gobert: 'Tour is examenstuk'

Intermarché-Wanty-Gobert trekt naar de Tour de France met als doel een rit te winnen. Danny van Poppel wordt daarbij een belangrijke kaart die zal worden getrokken. Hij wordt uitgespeeld in de vele massasprints. Louis Meintjes krijgt een kans om een goed klassement te rijden.

Van Poppel krijgt een echte leadout mee naar de Tour, met broer Boy van Poppel en Duitse hardrijder Jonas Koch. Voor de bergen rekent de Belgische formatie op Zuid-Afrikaan Meintjes, in 2016 en 2017 nog achtste werd in de Tour. Ook Jan Bakelants zou in het hooggebergte wat moeten kunnen uitrichten. Debutanten Georg Zimmermann, Lorenzo Rota en Loïc Vliegen completeren de selectie.

Ploegleider Aike Visbeek is vol vertrouwen voor een goede Tour de France. 'Er is al het hele jaar gewerkt aan de sprinttrein rond Danny van Poppel, met Boy Van Poppel en Jonas Koch. We hebben samen met de renners de nodige analyses gemaakt en de sprinttrein wil zich bewijzen. Deze Tour de France is het examenstuk voor dit drietal. Het is geen gemakkelijke voorbereiding geweest maar het vormpeil zit na de recente weken goed en de sprinttrein zal elke kans grijpen om zich te bewijzen.'

Selectie Intermarche-Wanty-Gobert Tour de France 2021

Jan Bakelants
Jonas Koch
Louis Meintjes
Lorenzo Rota
Boy van Poppel
Danny van Poppel

Loïc Vliegen
Georg Zimmermann


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws