[Update] Van der Schueren bevestigt transfer Van Poppel: 'Kristoff wordt zijn vervanger' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Van der Schueren bevestigt transfer Van Poppel: 'Kristoff wordt zijn vervanger'

[Update] Van der Schueren bevestigt transfer Van Poppel: 'Kristoff wordt zijn vervanger'

(21 juni 2021) Danny van Poppel verkast na dit seizoen van Intermarché-Wanty-Gobert naar BORA-hansgrohe, zo weet De Telegraaf. De 27-jarige Nederlander loopt uit zijn contract bij de Belgische ploeg en wordt bij BORA ploegmaat van Wilco Kelderman en Ide Schelling.

Van Poppel zou voor twee seizoenen tekenen bij de ploeg, waar hij ook te maken krijgt met Sam Bennett. De Ier keert naar verluidt terug bij het team, dat hij in 2020 nog verliet voor Deceuninck-Quick-Step. Intermarché-Wanty-Gobert zou op haar beurt weer een poging wagen bij Alexander Kristoff van UAE Team Emirates, die Van Poppel moet opvolgen in de sprinttrein.

Ondanks de naderende transfer van Van Poppel, mikt Intermarché wel degelijk op de Nederlander in de Tour de France. Volgens ploegleider Aike Visbeek heeft Van Poppel de kwaliteiten om een Tourrit te winnen. 'Hij is een jongen met een grote motor. Waar hij moeite mee heeft, is zijn weg vinden in het geduw en gewring van de finales. Dus is hij erg afhankelijk van een goede trein die er voor kan zorgen dat hij in de laatste 500 meter niet meer te veel mensen voor zich heeft. Lukt dat, dan sprint Danny doorgaans om de prijzen.'

Update - 13 juli 2021 (08.40 uur): Van der Schueren bevestigt transfer Van Poppel

Hilaire Van der Schueren, ploegleider bij Intermarché-Wanty-Gobert heeft tegenover Het Nieuwsblad bevestigd dat Danny van Poppel het komende jaar voor BORA-hansgrohe rijdt. Net als Jonas Koch, eveneens rijdend voor de ploeg van Van der Schueren, zou de Nederlandse sprinter de overstap maken naar de Duitse formatie.

Volgens de ploegleider staat er wel een andere grote sprinter op het punt om bij zijn ploeg te komen. Alexander Kristoff werd al langere tijd veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar de Belgische formatie en daarover kan Van der Schueren laten weten: 'Hij gaat komen. Hij wordt de vervanger van Van Poppel.'

Het lijkt er overigens ook niet op dat Intermarché het bij de komst van de Noor gaat laten. Volgens Van der Schueren moet de ploeg zich voor aankomend jaar ook nog versterken met enkele klimmers. De Belg heeft zijn oog laten vallen op Tiesj Benoot. 'Mocht hij vrij komen, doe ik direct een aanbod', verzekert hij de Belgische krant.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws