David Dekker breekt neus bij val in Elfstedenronde, Rickaert komt weg zonder breuken richting Belgium Tour Wielrennen
Wielrennen

David Dekker breekt neus bij val in Elfstedenronde, Rickaert komt weg zonder breuken richting Belgium Tour

David Dekker breekt neus bij val in Elfstedenronde, Rickaert komt weg zonder breuken richting Belgium Tour

David Dekker heeft zondag zijn neus gebroken bij een crash in de finale van de Elfstedenronde. De Nederlander van Arkéa-Samsic gaf logischerwijs meteen op, alvorens de exacte schade in het ziekenhuis werd vastgesteld.

Naast een gebroken neus moest Dekker ook gehecht worden aan zijn linker jukbeen. Hoe lang de sprinter uit de roulatie is, is niet bekend. Arkéa-Samsic deelt in een persbericht mede dat er later meer informatie wordt gedeeld over de herstelperiode.

Voor de 25-jarige Dekker was de Elfstedenronde één van zijn, zo niet zijn laatste koers na een drukke periode. Daarin werkte hij een bijna volledig voorjaar af en mikte hij vervolgens op de Giro d'Italia. Daarin sprintte hij op dag twee knap naar een tweede plek in de daguitslag, maar gaf hij in de achtste etappe op na de gevolgen van een eerdere val.

Rickaert komt er vanaf zonder breuken

Ook Jonas Rickaert van Alpecin-Deceuninck lag zondag bij de val, waar ook Dekker bij betrokken was. De Belg werd meteen onderzocht, maar lijkt woensdag gewoon te kunnen starten in de Baloise Belgium Tour. 'Hij is alleen gehecht aan zijn linkerscheenbeen. Jonas heeft maandag alweer voorzichtig getraind, zonder al te veel last. De Baloise Belgium Tour moet geen probleem zijn, al wordt hij dinsdag nog verder gecheckt', aldus de ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws