Kat in 't bakkie: Ook Philipsen is klaar voor de Tour na machtige sprintzege tegen Jakobsen in Elfstedenronde Wielrennen
Wielrennen

Kat in 't bakkie: Ook Philipsen is klaar voor de Tour na machtige sprintzege tegen Jakobsen in Elfstedenronde

Kat in 't bakkie: Ook Philipsen is klaar voor de Tour na machtige sprintzege tegen Jakobsen in Elfstedenronde

Jasper Philipsen heeft de Elfstedenronde gewonnen. In een verwachte massasprint was hij uiteindelijk de sterkste, voor Caleb Ewan en Fabio Jakobsen.

190,3 kilometer van Brugge naar Brugge, dat stond er op het menu. In snikhete omstandigheden waren het drie heren die het wel aandurfden voor een dagje in de vlucht. Louis Blouwe en Olivier Godfroid waren de twee Belgen vooraan, Frank van den Broek was de Nederlander van dienst.

De voorsprong van het drietal werd nooit heel groot, met Lotto-Dstny dat in het peloton controleerde voor sprinter Caleb Ewan. Ook Intermarché-Circus Wanty en Soudal-Quick Step stuurden een mannetje naar het front.

De Bondt valt aan, Dekker valt uit na crash

Toen het verschil naar de leiders in het laatste koersuur speelbaar werd, was het aanvallen geblazen. We zagen Dries De Bondt namens Alpecin-Deceuninck versnellen en bij Quick Step schoof Yves Lampaert attent mee. Even later probeerde De Bondt het nog eens, maar twee keer zonder succes.

Vooraan bleef Van den Broek het langst aan de leiding, helemaal toen er in het peloton hard werd gevallen. Onder meer Lampaert en Jonas Rickaert (net als De Bondt knecht van Philipsen) lagen erbij. David Dekker lag er ook bij en moest namens Arkéa-Samsic opgeven.

Ondertussen stoomde Van den Broek vrolijk verder, maar door toedoen van Quick Step werd hij op zes kilometer van het einde dan toch ingerekend. Uno-X kwam plots naar voren en dreef het pak op een lint. Toen er zelfs scheuren ontstonden in een razendsnelle slotfase was er van enige sprintvoorbereiding geen sprake meer. Ideaal voor Philipsen, die man-tegen-man veruit de sterkste was.

Uitslag Elfstedenronde 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws