David Dekker in Catalonië: 'Ben hier om beter te worden, heb geen hoge verwachtingen' Wielrennen
Wielrennen

David Dekker in Catalonië: 'Ben hier om beter te worden, heb geen hoge verwachtingen'

David Dekker in Catalonië: 'Ben hier om beter te worden, heb geen hoge verwachtingen'

Geen David Dekker in de Minerva Classic Brugge-De Panne of Gent-Wevelgem, maar in de toch wel bergachtige Ronde van Catalonië. Voorafgaand aan de tweede rit legde Dekker uit waarom.

Het zat nog niet mee voor de rappe man van Jumbo-Visma dit jaar. Hij kwam hard ten val in de tweede rit van de Ronde van Valencia en moest daardoor onder meer de UAE Tour skippen. In de Ronde van Catalonië wil hij vooral verder werken aan de basis. 'Met de sprint zit het wel oké, maar de basisvorm is nog niet perfect op het moment', aldus Dekker tegenover Eurosport.

'Dat is ook waarom ik hier ben en waar ik aan wil werken: beter worden. Als ik er bij ben (in de vlakke tweede rit, red.) ga ik het wel proberen, maar ik heb er geen hoge verwachtingen van.' Toch zal zijn ploeg zich deels op Dekker focussen in de finale van de rit. 'We hebben hier een klimmersploeg en willen de klassementsmannen bijstaan, maar zijn ons er ook bewust van dat ik nog kan sprinten op het einde.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws