Davide Piganzoli zegeviert op monsterklim Tour of Antalya, TDT-Unibet kleurt etappe opnieuw Wielrennen
Wielrennen

Davide Piganzoli zegeviert op monsterklim Tour of Antalya, TDT-Unibet kleurt etappe opnieuw

Davide Piganzoli zegeviert op monsterklim Tour of Antalya, TDT-Unibet kleurt etappe opnieuw

Davide Piganzoli van Polti-Kometa heeft de derde etappe in de Tour of Antalya gewonnen. In een 133,4 kilometer lange rit van Kemer naar Tahtali werd gefinisht op een loeisteile slotklim aan 9,1 procent gemiddeld. Piganzoli neemt ook de leiderstrui over in de Turkse rittenkoers.

Een uitdagende etappe, met onderweg ook al twee beklimmingen van tweede categorie op het menu. Een groot gevecht voor de vlucht van de dag dus, in de wetenschap dat er wel ergens om te vechten viel. Cyrus Monk, Alessandro Monaco, Axel Huens, Mengis Petros en Lukas Meiler waren mee, waarmee TDT - Unibet voor de derde dag op rij iemand in de kopgroep had. Na de eerste klim van de dag was het gat twee minuten naar het peloton.

Onderweg waren er meerdere uitvallers, waaronder Timothy Dupont, die donderdag de eerste etappe nog won. Meiler pakte namens Vorarlberg de eerste bergpunten van de dag, Huens won vervolgens de twee tussensprints. Het gat met de meute werd echter nooit heel groot. Huens en Monk bleven als laatste twee vluchters over, zij hadden vlak voor de slotklim nog een seconde of twintig over. Het bleek echter niet genoeg de slotklim met voorsprong aan te vatten.

Monsterklim met kasseitjes spek naar de bek van Polti-Kometa-renner Piganzoli

De laatste klim was lood-en loodzwaar. Met name de laatste twee kilometers piekten aan gruwelijke percentages van meer dan tien procenten. In de eerste kilometers durfde niemand weg te rijden. Op de klim naar Tahtali, die bestond uit relatief goed liggende kasseitjes, was het Davide Piganzoli die van het uitgedunde peloton weg reed op drie kilometer van de finish. De Italiaan van Polti-Kometa sloeg een lekker gat.

De aanval van de Italiaanse klimmer bleek er voor de rest teveel aan. Hij vloog weg en bleef uit de greep van de achtervolgers. De Italiaan had bovenop genoeg voorsprong om de leiderstrui te pakken en over te nemen van de Sloveen Matevz Govekar. Alessandro Pinarello (VF Group-Bardiani) en Eduardo Zambanini (Bahrain Victorious) maakten er een compleet Italiaanse top drie van. Morgen kan Piganzoli proberen zijn leiding in het algemeen klassement te verdedigen.

Uitslag etappe 3 Tour of Antalya 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws