🎥 De absolute pechdag van Alaphilippe in beeld: 'Ik begrijp er niets van, het gebeurde allemaal zo snel' Wielrennen
Wielrennen

🎥 De absolute pechdag van Alaphilippe in beeld: 'Ik begrijp er niets van, het gebeurde allemaal zo snel'

🎥 De absolute pechdag van Alaphilippe in beeld: 'Ik begrijp er niets van, het gebeurde allemaal zo snel'

Julian Alaphilippe kende een absolute pechdag bij de opening van het Vlaamse voorjaar. De 31-jarige Fransman dacht met een propere lei te beginnen door zijn baard en snor af te scheren, maar verviel al snel in pech en malaise: valpartijen en materiaalpech bleven hem niet bespaard.

Lees verder onder de tweet.

Toen de vlucht met onder meer Wout van Aert, Christophe Laporte en Tom Pidcock al lang weg was, schoof Alaphilippe onderuit in de graskant en kreeg hij even later problemen met zijn versnellingsaparaat, waardoor hij van fiets moest wisselen. Op iets meer dan twintig kilometer van de streep was het sowieso over en uit na een nieuwe pijnlijke crash, waarbij ook zijn ploegmaat Kasper Asgreen en ex-ploegmakker Florian Sénéchal bij betrokken waren. De Franse hardrijder tastte pijnlijk naar de schouder, wat in de meeste gevallen op een sleutelbeenbreuk wijst.

'Het is oké', vertelde Alaphilippe na afloop bij Het Nieuwsblad. 'Ik ga vanavond kijken wat ik heb, maar het lijkt in orde te zijn. Ik begreep er niets van, het gebeurde allemaal zo snel. Ik ben teleurgesteld omdat ik goede benen had. Ik ben gemotiveerd, het seizoen is nog maar net begonnen.'

Bekijk hieronder de beelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws