šŸŽ„ Girmay is nog altijd hot in BelgiĆ«: fans helpen EritreeĆ«r jasje aantrekken en juichen hem luid toe in Kuipje Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Girmay is nog altijd hot in BelgiĆ«: fans helpen EritreeĆ«r jasje aantrekken en juichen hem luid toe in Kuipje

šŸŽ„ Girmay is nog altijd hot in BelgiĆ«: fans helpen EritreeĆ«r jasje aantrekken en juichen hem luid toe in Kuipje

Biniam Girmay is na zijn doorbraak in 2022 enorm populair in Vlaanderen. De Eritreeƫr kreeg eerst en vooral een warm welkom van zijn Belgische fans in het Kuipje in Gent voor aanvang van de Omloop het Nieuwsblad. Tijdens de wedstrijd kreeg de renner van IntermarchƩ-Wanty ook steun van zijn supporters. Letterlijk dan.

Zaterdag waren de weersomstandigheden niet al te best in Vlaanderen: veel wind, wat regen en ook lage temperaturen. Niet naar de zin van Girmay, die in de beginfase van de Omloop nog snel een jasje wou aantrekken. Door de felle wind ging dat niet van een leien dakje, maar gelukkig voor hem hielpen enkele supporters hem uit de nood.

Lees verder onder de video.

Eerder kreeg hij in en Het Kuipje al een warm onthaal van het publiek. Presentatrice Linde Merckpoel scandeerde het eerste deel van zijn bijnaam ('bi'), waarna het publiek antwoordde met 'ni'. 'Bini' genoot er zichtbaar van en zweepte het publiek zelf nog wat op. Het leverde hem niet meteen wonderbenen op, want Girmay kwam zelf weinig in het stuk voor en kwam pas als 55e over de streep op meer dan anderhalve minuut van winnaar Jan Tratnik.

Bekijk hieronder de beelden op 'X'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws