De Cauwer hoopt dat Van Aert eigen verhaal mag schrijven in Tour en vreest voor kansen Vingegaard Wielrennen
Wielrennen

De Cauwer hoopt dat Van Aert eigen verhaal mag schrijven in Tour en vreest voor kansen Vingegaard

De Cauwer hoopt dat Van Aert eigen verhaal mag schrijven in Tour en vreest voor kansen Vingegaard

Het nieuws van de donderdag was natuurlijk de selectie van Visma | Lease a Bike voor de Tour de France. Deze was uiteindelijk in veel opzichten wel en ook weer niet verrassend. Wout van Aert en Jonas Vingegaard zijn op tijd fit en daarom is de selectie - minus Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle - grotendeels intact gebleven. Wel is het gissen naar het vormpeil van beide toprenners. José De Cauwer denkt er namens Sporza het zijne van.

'Wout zal goed zijn', opent De Cauwer. 'Hij is heel zwaar gevallen, maar dat is toch al een hele tijd geleden. Zijn team dacht er zelfs nog even over na om hem naar de Giro te sturen, maar dat hebben ze wijselijk niet gedaan. Van Aert heeft tijd gehad om te resetten en klaar te zijn voor de Tour. Ik hoop voor Wout en voor België dat hij zijn eigen ding mag en kan doen, dat hij ook etappes mag winnen en eigen doelen kan nastreven. Niet dat zijn rol enkel is om op Vingegaard te wachten in de graveletappe.'

De Cauwer dicht Vingegaard in elke vorm weinig kans toe tegen Pogacar

En dat is nu net wél het doel van de ploeg: Vingegaard toch proberen aan een derde Tourzege te helpen. Dat was hoe dan ook moeilijk geworden, als de we de oud-bondscoach moeten geloven. 'Maar of Vingegaard nu gevallen was of niet, een derde Tourzege op een rij zou even moeilijk zijn geweest, tegen deze Tadej Pogacar', stelt De Cauwer. 'Pogacar had de voorbije twee jaren, toen hij de Tour verloor, daar altijd wel een reden voor. Nu is hij topfit en komt hij met een topploeg aan de start. Visma-Lease a Bike zal daarentegen wat tegen zijn natuur in moeten koersen. Maar dat kan alleen maar mooie koers opleveren', denkt de analist tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws