Bauke Mollema 'miste 20 watt, dus een heel stuk' op NK tijdrijden: staat deur naar Tour nog op een kier? Wielrennen
Wielrennen

Bauke Mollema 'miste 20 watt, dus een heel stuk' op NK tijdrijden: staat deur naar Tour nog op een kier?

Bauke Mollema 'miste 20 watt, dus een heel stuk' op NK tijdrijden: staat deur naar Tour nog op een kier?

Een achtste plaats, meer zat er voor Bauke Mollema helaas niet in op het NK tijdrijden in Steenbergen. De Nederlander van Lidl-Trek keerde tijdens de nationale titelstrijd terug in competitie na een in de Ronde van Zwitserland opgelopen virus, maar dat ging nog niet helemaal van harte. In de Leiderstrui sprak hem na afloop.

Het was een blije bedoeling na afloop rondom de ploegbus van Lidl-Trek, waar met Daan Hoole (elite mannen) en Shirin van Anrooij (beloften vrouwen) twee nationale titels werden binnen gehaald. Mollema deelde helaas niet mee in de vreugde, daar hij moest constateren dat het erin West-Brabant eigenlijk geen moment had ingezet gedurende zijn tijdrit.

'Ik had gewoon te weinig power', was de simpele conclusie die Mollema kon trekken na afloop. 'Technisch en dynamisch heb ik wel goed gereden, maar ik miste gewoon 20 watt ten opzichte van wat ik de laatste jaren deed en ik nu ook had verwacht. Dan mis je gewoon een heel stuk.'

Lees verder onder de foto.

bauke mollema

De in Zwitserland opgelopen ziekte zal daar alvast geen goed aan hebben gedaan. 'Dat is lastig te zeggen. Ik heb een paar dagen niets of weinig kunnen doen, maar na het weekeinde wel weer goed kunnen trainen. Dat ik ziek werd, was wel heel erg balen. In Zwitserland wilde ik echt wel proberen om wat te laten zien, maar dat is totaal niet gelukt. Ik reed in Gippingen en de proloog nog goed en dat werk is niet helemaal weg, maar dan nog.'

Lidl-Trek zit met coronabesmettingen (Giulio Ciccone en Tao Geoghegan Hart) en valpartijen (de gehele sprinttrein van Mads Pedersen in de Dauphiné) sowieso even in de hoek waar de klappen vallen. Opent dat ook weer kansen voor Mollema richting de Tour? 'Dat weet ik nog niet. Ik focus me eerst op het NK en dan zien we wel', antwoordde hij politiek correct. Zijn ploeg maakt later deze week de definitieve Tourselectie bekend.

Mollema kijkt uit naar NK op de weg: 'Gekke koers, zoals altijd'

Terug naar het NK: twee jaar geleden won hij nabij Wildlands in Emmen nog de nationale titelstrijd vóór Tom Dumoulin en Hoole. 'Daarna heb ik in de Tour de France ook nog wel een goede tijdrit gereden. Vorig jaar was het NK ook niet heel slecht, maar nu was het wel een serieus stuk minder. Die dag van Emmen had ik wel écht een betere dag inderdaad, dat klopt. Maar daar was het ook wat korter en sneller, dat ligt mij misschien wat beter.'

'Ik ben gewoon een mindere tijdrijder dan bijvoorbeeld Daan, dat is echt een specialist. Als ik echt een goede dag heb kan ik zo'n tijdrit wel aan, maar dat was nu gewoon niet het geval', aldus het realistische oordeel van de in Monaco woonachtige Groninger, die komende zondag ook het NK op de weg in het Gelderse Arnhem zal betwisten.

'Dat is een gekke koers, maar dat is het altijd. Ik denk wel dat het een leuk rondje is, maar ik ga het parcours de komende dagen nog verkennen', laat Mollema weten. 'Het zal wel een kwestie zijn van met een groepje meespringen, zeker?', gaf hij tot slot alvast een (logisch) deel van zijn tactische plannetje kwijt. Op het NK start Lidl-Trek naast Mollema ook met Hoole, Sam Oomen én de crossers van Baloise Trek Lions.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws