Jayco-AlUla wil ritzeges met Groenewegen! Australiërs hopen daarnaast op klassement van Simon Yates in Tour Wielrennen
Wielrennen

Jayco-AlUla wil ritzeges met Groenewegen! Australiërs hopen daarnaast op klassement van Simon Yates in Tour

Jayco-AlUla wil ritzeges met Groenewegen! Australiërs hopen daarnaast op klassement van Simon Yates in Tour

Jayco-AlUla heeft de selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De équipe hoopt in Frankrijk dat Dylan Groenewegen etappes kan winnen in de sprints én mikt ernaast op Simon Yates voor het algemeen klassement. De ploeg maakte de selectie bekend in een filmpje op X. Yates werd vorig jaar vierde in het algemeen klassement en hoopt dit jaar één plekje te stijgen en zo op het podium te belanden.

Yates krijgt voor in de bergen vooral steun van Chris Harper, die dit jaar in kleinere rondes al vaak zijn kans mocht gaan. Voor Groenewegen is een royale sprinttrein opgesteld. Hij krijgt vaste lead-out Luka Mezgec mee en ook vertrouwde ploegmaat Elmar Reinders is er weer bij. Michael Matthews kan meedoen in de lastigere, snelle etappes. Chris Juul-Jensen en Luke Durbridge zijn dan weer de wegkapiteins van diens. Uitgebalanceerd, zo mogen we de selectie wel noemen!

Yates benadrukt met name zijn podiumambitie in een persbericht van de ploeg. 'Na vorig jaar met twee nipte tweede plaatsen in de etappes en vierde in het klassement, zou het leuk zijn om dit jaar het podium te halen. Ik heb de leiderstrui gedragen in de Giro en de Vuelta en heb in beide wedstrijden op het podium gestaan, maar nog niet in de Tour. Dat is een groot doel van mij.'

Lees verder onder de foto

Jayco-AlUla wil ritzeges met Groenewegen! Australiërs hopen daarnaast op klassement van Simon Yates in Tour
Simon Yates

Groenewegen rekent op zeven of acht sprintkansen

Zijn teamgenoot Matthews gaat als kameleon mee naar Frankrijk. 'Het is interessant om in Florence te beginnen en het zal cool zijn om de laatste etappe in Monaco, waar ik woon, te beginnen. Het team dat we hebben is solide, we kennen elkaar allemaal goed en het is een vergelijkbaar team als de afgelopen jaren, dus we zijn er klaar voor' noemt Bling de vertrouwde opstelling als grote kracht voor Jayco-AlUla.

Voor Groenewegen dus een heel heldere missie: ritzeges in de vlakke etappes. 'Ik voel me goed en ik denk dat er dit jaar zeven of acht sprintetappes moeten zijn in de Tour, dus dat is goed voor mij en ik kijk er naar uit. Mijn vorm groeit en groeit elke week en het is fijn om de Ronde van Slovenië nu ook in de benen te hebben. Ik heb goed samengewerkt met de ploeg en de sprintgroep, ook Elmar en Luka zijn in goede vorm. Ik heb dit seizoen een aantal overwinningen behaald, maar ook veel tweede en derde plaatsen. Ik weet dat de snelheid er is en ik wil die goed krijgen in de Tour', aldus de man uit Vinkeveen.

Selectie Jayco-AlUla voor de Tour de France van 2024

Simon Yates
Dylan Groenewegen
Christopher Juul-Jensen
Chris Harper
Luke Durbridge
Elmar Reinders
Luka Mezgec
Michael Matthews

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws