Wielrennen

🎥 De geheimen van het zware NK-parcours op en rond de VAM-berg

Zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021 wordt in Drenthe het NK wielrennen georganiseerd. In de Leiderstrui stuurde redacteur Gabriël Melching eropuit om het parcours te verkennen. In deze video neemt hij je mee over de VAM-berg, waar de koers hard gemaakt zal worden.

De VAM-berg is inmiddels een bekend begrip geworden in de Nederlandse wielrennerij, maar lang nog niet iedereen heeft de lastige klim in Wijster (vlakbij Emmen) ooit beklommen. Dat was reden genoeg om af te reizen naar de beklimming waar Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen afgelopen jaar de basis legden voor hun zeges op het Nederlands kampioenschap wielrennen. Samen met twee andere proefkonijnen ondervond onze redacteur de zwaarte van het parcours aan den lijve.

In de video worden de zwaartepunten in het parcours aangestipt en worden de mogelijke tactieken voor de renners besproken. Zien we aan het eind van het weekend opnieuw dezelfde winnaars in het rood-wit-blauw of krijgen we te maken met een spetterende verrassing? Aan het eind van de video is er in ieder geval één ding compleet duidelijk: het spraakvermogen gaat er na een paar keer VAM-berg niet geheel op vooruit.

Meer NK wielrennen bij In de Leiderstrui

De video maakt deel uit van een reeks artikelen die In de Leiderstrui maakte in aanloop naar het NK wielrennen. In onze voorbeschouwingen blikken we uitgebreid vooruit op de favorieten en noteren we alle belangrijke informatie. Zaterdag 19 juni lezen jullie een uitgebreid interview met bucketlist-wielrenner Herman ten Kate op deze website. Hij is een dag later een van de meest opvallende namen aan de start van het NK bij de mannen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws