De Kort stopt als renner en gaat als support manager bij Trek-Segafredo aan de slag Wielrennen
Wielrennen

De Kort stopt als renner en gaat als support manager bij Trek-Segafredo aan de slag

De Kort stopt als renner en gaat als support manager bij Trek-Segafredo aan de slag

Koen de Kort zal niet meer in het peloton te zien zijn als wielrenner. De ervaren Nederlander kwam recent hard ten val, verloor daarbij meerdere vingers en keert nu als man in de wagen achter het schermen terug bij Trek-Segafredo.

Volgens een communiqué van de Amerikaans/Italiaanse ploeg ligt de ernstige val van De Kort niet direct ten grondslag aan zijn nieuwe rol. 'De gesprekken met Koen om support manager te worden liepen al voordat hij ernstig ten val kwam', zo staat er te lezen. De Nederlander koerste vijf jaar voor Trek-Segafredo.

De Kort kijkt zelf erg uit naar zijn nieuwe avontuur. 'Dit is iets wat ik al heel erg lang wilde', vertelt De Kort, die goed opgevangen werd na zijn zware valpartij. 'Ik denk dat ik van iedere Trek-Segafredo-renner een bericht heb gekregen, evenals de ploegleiders. Dat maakt mijn band met dit team alleen maar sterker, het voelt als een familie.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws