[Update] Hindley niet van start in Vuelta a España, Chris Hamilton vervangt hem Wielrennen
Wielrennen

[Update] Hindley niet van start in Vuelta a España, Chris Hamilton vervangt hem

[Update] Hindley niet van start in Vuelta a España, Chris Hamilton vervangt hem

Team DSM trekt naar de Vuelta a España met een sterk team voor het klassement. Net als in de Giro d'Italia wordt de ploeg geleid door Romain Bardet en Jai Hindley, terwijl ook Thymen Arensman zijn opwachting mag maken in de Spaanse koers, wordt via de ploegsite bekendgemaakt.

Na een teleurstellende Tour de France, waarin sprinter Cees Bol niet verder kwam dan een zesde plaats en Casper Pedersen vanuit de vlucht een derde plek noteerde als beste uitslag, maakt Team DSM zich op voor de laatste grote ronde van het jaar. Dat doen ze met een team dat enigszins lijkt op de ploeg die reed in de Giro, waar Hindley teleurstelde en uiteindelijk moest afstappen met zitvlakproblemen. Hij is daar nog niet compleet van hersteld, waardoor deelname nog altijd onzeker is. Bardet deed het in Italië beter en eindigde als zevende in het klassement.

Daarnaast treden ook een paar Nederlanders aan. Martijn Tusveld mag zich opmaken voor de eerste grote ronde in 2021, nadat hij in 2020 de Giro d'Italia al reed als knecht van Hindley. De grootste naam is echter Arensman. De jonge renner maakte vorig jaar zijn debuut in een grote ronde in de Vuelta, waarbij hij indruk maakte in meerdere vluchten. Daarbij wist de 21-jarige een derde en zesde plaats te behalen in twee etappes.

Update - 2 augustus 2021 (16.55 uur): Geen Hindley in Vuelta

Jai Hindley zal niet van start gaan in de Vuelta. Dat meldt Team DSM maandagmiddag. Ondanks het feit dat Hindley zich goed voelt, naar eigen zeggen. 'Ik voelde mij afgelopen weekend oké, maar in samenspraak met de dokter kiezen we ervoor om te focussen op kortere wedstrijden. Ik blijf gemotiveerd om in die races te presteren', zegt Hindley, die de Ronde van Polen, Bretagne Classic, Ronde van Slowakije en Ronde van Lombardije zal rijden. Chris Hamilton vervangt hem in de Vuelta.

Selectie Team DSM voor de Vuelta a España 2021

Thymen Arensman
Romain Bardet
Alberto Dainese
Nico Denz
Chad Haga
Chris Hamilton
Michael Storer
Martijn Tusveld


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws