De Marchi gefrustreerd na nieuwe gemiste kans: 'Maar morgenvroeg ben ik klaar om het weer te proberen'' Wielrennen
Wielrennen

De Marchi gefrustreerd na nieuwe gemiste kans: 'Maar morgenvroeg ben ik klaar om het weer te proberen''

De Marchi gefrustreerd na nieuwe gemiste kans: 'Maar morgenvroeg ben ik klaar om het weer te proberen''

Alessandro De Marchi laat de sprintersploegen hard werken deze Giro d'Italia. Nadat hij in de zesde etappe bijna voorop bleef, lukte het hem in de tiende etappe wel. Helaas voor de Italiaanse routinier waren zowel Magnus Cort als Derek Gee hem te snel af.

'Het begint een beetje frustrerend te worden', vertelt een balende De Marchi na afloop onder andere tegen Spaziociclismo. 'Maar morgenvroeg ben ik klaar om het weer te proberen. Het liefst zou ik echter het wat minder proberen en het gelijk raak schieten bij mijn eerste poging. Dat is het verhaal. Ik wil niet zielig klinken, maar het zou weleens fijn zijn als alle stukjes in elkaar vielen.'

Ondanks de grote teleurstelling haalt De Marchi ook trots uit zijn prestatie. Eens te meer heeft hij bewezen één van de sterkste aanvallers in het peloton te zijn. 'Ik ben het meest trots dat ik er sta op de dag dat ik het wilde proberen. In het huidige wielrennen is dat al iets groots.'

De Marchi won nog nooit in de Giro

De Marchi zat eerder in de zesde etappe mee in de ontsnapping. Toen trok hij in de finale samen met Simon Clarke door. De twee leken het peloton voor te blijven, maar omdat de twee in de laatste kilometer pokerden, zagen ze het peloton toch nog voorbij stormen. De Marchi heeft nog nooit een rit gewonnen in de Giro. Wel werd hij tweemaal tweede en won hij drie ritten in de Vuelta a España.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news