De 'natuurlijke connectie' tussen Thibau Nys en Mathias Vacek, uitgelegd door de Tsjech Wielrennen
Wielrennen

De 'natuurlijke connectie' tussen Thibau Nys en Mathias Vacek, uitgelegd door de Tsjech

De 'natuurlijke connectie' tussen Thibau Nys en Mathias Vacek, uitgelegd door de Tsjech

Soren Waerenskjold was woensdag zoals verwacht de winnaar van de openingstijdrit in de Baloise Belgium Tour, maar daarachter was het toch wel enigszins verrassend Mathias Vacek die tweede werd. De kampioen van Tsjechië verrichte de afgelopen weken al cruciaal werk voor Thibau Nys, maar mag nu zelf zijn ding doen in het thuisland van zijn kopman.

Zag Vacek deze prestatie zelf aankomen? ‘Ik heb veel gewerkt aan mijn tijdrit de laatste maanden. Ik heb er niet veel gereden, de laatste was eigenlijk al in de Algarve, maar daardoor heb ik me wel goed kunnen voorbereiden. De vorm is goed en ik ben flink verbeterd ten opzichte van afgelopen jaar', concludeerde hij na afloop tevreden in gesprek met In de Leiderstrui.

‘De tweede plek doet toch wel een beetje pijn, maar ik heb alles gegeven. Ik kan mijzelf niets kwalijk nemen. Misschien had ik wat slomer moeten gaan in het eerste gedeelte, waardoor ik nog een extra versnelling had gehad in deel twee. Maar goed, dat is achteraf. Ik wil de tijd die ik achtersta, graag zo snel mogelijk goed maken', aldus de man die ook uitstekend overweg kan in het heuvelwerk. Recent werd hij nog vierde in de Ronde van Noorwegen.

Vacek kent winnaar Waerenskjold nog vanuit de beloften. Op het door de Noor gewonnen WK tijdrijden bij de beloften van 2022 werd hij zelf nog negende. ‘Soren is een sterke gast, die goed weet hoe hij zijn tijdritten in moet delen. Hij reed het tweede gedeelte een stuk sneller, dus ik kan niets anders doen dan hem feliciteren. Ik zal moeten werken aan mijn tijdritten', knipoogt hij.

Vacek over samenwerking met Nys: 'We kennen elkaars limieten'

De goede tijdrit van de Tsjech is de zoveelste in de rij bij de mannen van Lidl-Trek, dat afgelopen winter veel heeft geïnvesteerd na de komst van nieuwe sponsor Lidl. ‘We werken met de ploeg hard aan de tijdritten. Er is veel getest tijdens de trainingskampen en dat is zich nu aan het uitbetalen. Het draait tegenwoordig om de details.’

De 22-jarige man uit Midden-Europa leidde Nys al naar zeges in Noorwegen en Romandië, waarbij ze met name in die eerste koers indruk maakten. ‘We hebben een natuurlijke connectie, ik en Thibau. We zijn even oud, maar zijn niet competitief richting elkaar. Ik ben altijd blij voor hem, ook weer toen hij in de Ronde van Zwitserland won', aldus de voorbeeld-ploegmaat.

Wat maakt hen dan zo'n succesvol duo? 'Als we samen zijn, zijn we altijd heel gemotiveerd om er het beste van te maken. We kennen elkaars limieten goed, dus kunnen onze plannen vaak goed tot uiting brengen. Dat is heel fijn. Thibau is mentaal heel sterk en hij is een heel goede leider. Op zijn leeftijd doet hij steeds meer ervaring op, maar hij is al heel goed en beschikt altijd over een gezonde dosis vertrouwen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws