Waar wil Lidl-Trek heen met Thibau Nys? 'Iedereen binnen de ploeg is verrast...' Wielrennen
Wielrennen

Waar wil Lidl-Trek heen met Thibau Nys? 'Iedereen binnen de ploeg is verrast...'

Waar wil Lidl-Trek heen met Thibau Nys? 'Iedereen binnen de ploeg is verrast...'

Lidl-Trek lijkt met Thibau Nys goud in handen te hebben. De Belg pakte dit seizoen al in drie verschillende rittenkoersen (rondes van Romandië, Hongarije en Noorwegen) verschillende zeges, maar vooral de manier waarop maakte indruk. Bij de Duits-Amerikaanse formatie geven ze ook toe dat ze nog wel redelijk verrast zijn door de opkomst van Nys.

Ploegleider Maxime Monfort sprak namens de ploeg met Sporza over The Rise of Nys. 'Iedereen binnen de ploeg is verrast en Thibau zelf ook. We wisten dat zijn voorbereiding perfect verlopen was, maar dat hij zoveel zou winnen... Ik denk niet dat hij zal stoppen met winnen. Thibau is het soort renner dat in elke koers wil presteren', aldus de sportief directeur over zijn 21-jarige poulain.

Nys bewees al dat hij verschillende soorten koersen kan winnen. 'Hij heeft een snelle sprint in zijn benen. Maar in de Ronde van Romandië en de Ronde van Hongarije hebben we gezien dat hij in de echte massasprints een beetje bang is. Thibau komt goed tot zijn recht op een aankomst bergop na een niet al te lange klim. Dan kan hij de beste renners volgen en de sprint winnen van een uitgedunde groep', analyseert de ploegleider.

Vlaamse of Waalse klassiekers voor Nys? 'Dat zal de tijd uitwijzen'

Dit jaar rijdt Nys nog geen grote ronde of Monumenten, maar wel races als de Ronde van Zwitserland, het BK en de Bretagne Classic. Voor komend seizoen kan er wel eens opgeschakeld worden, denkt Monfort. 'Bij Lidl-Trek hebben we natuurlijk veel sterke renners voor die koersen. En Thibau heeft nog niet gepresteerd in eendagskoersen in de WorldTour.'

'Thibau zal dus eerst nog zijn plek moeten vinden in die koersen en ondervinden waar hij het beste kan presteren. Zijn dat dan de Vlaamse of de Waalse klassiekers? Dat zal de tijd uitwijzen. Maar we hebben al gezien dat Thibau overal kan presteren', besluit Monfort.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news