De Plus had veel aan steun Brailsford: 'Hij weet wat het is om met gezondheid te sukkelen' Wielrennen
Wielrennen

De Plus had veel aan steun Brailsford: 'Hij weet wat het is om met gezondheid te sukkelen'

De Plus had veel aan steun Brailsford: 'Hij weet wat het is om met gezondheid te sukkelen'

Zijn eerste twee jaar bij INEOS Grenadiers zijn allesbehalve geworden wat hij er van verwacht zal hebben: Laurens De Plus is klaar om in zijn derde jaar weer de beste versie van zichzelf te worden, maar beseft dat daar tijd voor nodig is.

De Plus sprak vanop het trainingskamp van zijn ploeg met de Belgische media, waaronder Sporza. Een virale infectie hield hem geruime tijd aan de kant, waardoor de teller in respectievelijk 2020 en 2021 op 2 en 18 afgeronde koersdagen bleef steken. 'Het doet deugd om weer onder de mensen te zijn. Ik heb niet mijn beste periode gehad, daar moet ik eerlijk in zijn. Ik ben blij dat ik weer kan afzien.'

De Plus: 'Heb liever geen verwachtingen'

In 2019 maakte hij nog indruk als één van de beste Jumbo-Visma knechten op onder meer de Tourmalet, die potentie kwam er naderhand nog niet uit. De Plus weigert midden december concrete ambities te vertellen. 'k heb doelen, maar daar durf ik me niet over uit te spreken. Ik moet flexibel zijn met mijn programma. Je weet dat er anders verwachtingen komen en die heb ik liever niet', stelt de klimmer. 'Ik kijk er zo naar uit om weer te tonen wat ik waard was voor covid.'

De Plus voelt zich naar eigen zeggen gesteund door Dave Brailsford, de baas bij INEOS. 'Veel teams zeggen dat ze er zijn als het slecht gaat, maar deze ploeg doet dat echt. Ik heb vaak berichtjes gehad van Dave die zei dat het in het DNA van deze ploeg zit om mensen door dik en dun te steunen. Hij weet wat het is om met je gezondheid te sukkelen.' Brailsford vecht al meerdere jaren tegen prostaatkanker.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws