Definitief: Wereldkampioen Remco Evenepoel zet zoals verwacht in 2023 alles op de Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Definitief: Wereldkampioen Remco Evenepoel zet zoals verwacht in 2023 alles op de Giro d'Italia

Definitief: Wereldkampioen Remco Evenepoel zet zoals verwacht in 2023 alles op de Giro d'Italia

Remco Evenepoel gaat in 2023 vol voor de Giro d'Italia, zo bevestigt zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl (volgend jaar Soudal-Quick Step) in een persbericht. De jonge Belg won in 2022 de Vuelta a España en wil komend seizoen terugkeren in de Giro, waar hij in 2021 nog geen al te beste indruk maakte.

Evenepoel keerde in 2021 terug van een zware crash, een half jaar eerder in de Ronde van Lombardije. Hij leek lang mee te kunnen met de besten, maar na één week brak het elastiek en zakte hij er meermaals door. Uiteindelijk zorgde een crash ervoor dat hij vroegtijdig opgaf. Het was zijn eerste koers na maandenlang revalideren en voorbereiden en de kritieken in België waren niet mild. Kon Evenepoel wel ooit een grote ronde winnen?

In 2022 sloeg de Belg keihard terug, door het hele jaar te domineren. In het voorjaar won hij Luik-Bastenaken-Luik, in de zomer de Clasica San Sebastián en vervolgens volgde eindwinst in zijn allereerste Vuelta. Als toetje werd hij ook nog eens wereldkampioen. De publieke opinie draaide 180 graden, de Tour de France was nu het enige logische om te doen als volgende. Evenepoel kiest echter voor de Giro, omdat het parcours beter bij hem past. 'Ik kijk er heel erg naar uit. Het wordt een speciale editie in de regenboogtrui. We hopen het weer goed te doen als ploeg en ik ben momenteel al in Italië om te verkennen', zo zegt hij in een video.

Video: Evenepoel kondigt aan dat hij Giro d'Italia rijdt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws