Van der Poel maakt indruk op Albert: 'Start in Hulst kan alleen als je mentaal en fysiek scherp staat' Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel maakt indruk op Albert: 'Start in Hulst kan alleen als je mentaal en fysiek scherp staat'

Van der Poel maakt indruk op Albert: 'Start in Hulst kan alleen als je mentaal en fysiek scherp staat'

Niels Albert is zondag onder de indruk geraakt van het niveau dat Mathieu van der Poel in zijn eerste cross al aan de dag legde. De kopman van Alpecin-Deceuninck won meteen met overmacht in Hulst en dat terwijl hij volgens Albert nog niet eens op honderd procent zit.

'Zondag was een trainingsdag voor Van der Poel. Het grote doel van die dag was niet om te winnen, dat was een bijdoel, maar om beter te worden. Alles wat Mathieu de komende weken doet, en wat Wout van Aert en Tom Pidcock zullen doen, moet je zien binnen één context: wereldkampioen worden in Hoogerheide begin februari. Dat is het enige waar deze winter om draait', zo weet Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Hij doelt daarbij op de hardloopsessie die Van der Poel drie uur na zijn zege in Hulst nog maakte. Daarin ging het hard en toonde Van der Poel aan dat de tank nog allerminst leeg was. Volgens Albert kunnen we komende weken wel vaker van dat soort fratsen verwachten. 'Ik heb ook bij de broers Roodhoofts in de ploeg gezeten: in de aanloop naar het WK deed ik op zondagavond na de cross vaak ook nog een intensieve krachttraining op de rollen. Want zo word je sterker.'

Start van Van der Poel in Hulst maakt indruk

Volgens de Belgische oud-renner zal Van der Poel na zijn eerste crossen nog wel wat spierpijn hebben, maar wil hij de komende weken vooral sterker worden van alle veldritten en extra trainingen. 'Van der Poel is nu zeker al goed, maar er kan nog bij. Het is niet dat hij zondag twee minuten wegreed van de rest. Laurens Sweeck kwam op vijftien seconden binnen', noteert Albert.

Die extra procenten komen er echter nog wel bij, helemaal omdat Albert in Hulst een Van der Poel zag die fris, ambitieus en speels oogt. 'Het strafste van Mathieu is dat hij na twee minuten koers van de vierde rij al opgeschoven was naar de vierde plaats. Dáár was ik van onder de indruk. Het wil zeggen dat hij alles juist deed: laat remmen, snel optrekken, risico nemen, zijn plaats afdwingen. Dat kan alleen als je mentaal en fysiek scherp staat. De basis bij Van der Poel staat er.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws