Degenkolb keert terug op oude nest: 'Willen met Team DSM op hoogste niveau meedoen' Wielrennen
Wielrennen

Degenkolb keert terug op oude nest: 'Willen met Team DSM op hoogste niveau meedoen'

Degenkolb keert terug op oude nest: 'Willen met Team DSM op hoogste niveau meedoen'

Van de inkomende transfers van Team DSM stak er toch eentje met kop en schouders bovenuit: John Degenkolb (32) is terug op het oude nest. De Duitser vertelde op de ploegenpresentatie van Team DSM over de reden van zijn terugkeer en wat zijn ambities zijn voor de komende jaren.

Na drie jaar Trek-Segafredo en twee jaar Lotto Soudal zien we Degenkolb in 2022 dus weer koersen onder de vlag van Iwan Spekenbrink en de zijnen. 'Het voelt als thuiskomen', omschrijft de Duitser zijn rentree in Nederlandse loondienst. 'Ik heb in de vijf jaar dat ik weg ben geweest altijd het gevoel gehad dat dit mijn home team is en ben opgelucht dat ik terug ben.'

Degenkolb beaamt dat er het nodige veranderd is bij de ploeg. 'Maar de spirit is nog altijd hetzelfde. Ik zie weliswaar veel andere gezichten, maar de renners waarmee ik samenreed in mijn tijd zitten nu in het management van de ploeg', verwijst hij naar onder meer Roy Curvers en Albert Timmer. 'Desalniettemin heb ik een geweldig welkom gehad en kijk ik er naar uit om samen herinneringen te maken. Dat wil ik kunnen delen met de jongere en onervaren renners in de ploeg.'

Degenkolb keert terug op oude nest: 'Willen met Team DSM op hoogste niveau meedoen'
John Degenkolb in het shirt van Lotto Soudal, waar hij de afgelopen twee jaar reed

Degenkolb wil 'unieke groep' creëren bij Team DSM

Want het moge duidelijk zijn, Degenkolb trekt naar Team DSM met de nodige ervaring en het is de bedoeling dat hij die in gaat zetten voor de ploeg. 'Mijn doel is om een unieke groep te creëren die op het hoogste niveau mee kan doen in de klassiekers, en mede een sprinttrein op te zetten die voor zeges kan gaan', geeft de ex-winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws