Interview | Bardet maakt zich niet druk om vertrek Benoot en co: 'Spirit Team DSM is er nog' Wielrennen
Wielrennen

Interview | Bardet maakt zich niet druk om vertrek Benoot en co: 'Spirit Team DSM is er nog'

Interview | Bardet maakt zich niet druk om vertrek Benoot en co: 'Spirit Team DSM is er nog'

Na het vertrek van onder meer Jai Hindley, Tiesj Benoot, Nicolas Roche, Ilan Van Wilder en Michael Storer gaan de blikken bij Team DSM als het omhoog gaat toch vooral op één man gericht zijn: Romain Bardet. De Fransman loopt niet voor zijn verantwoordelijkheid weg, zo blijkt in een gesprek met onder meer In de Leiderstrui na de ploegenpresentatie van zijn team voor 2022.

Bardet wist in zijn eerste jaar bij Team DSM hoge ogen te gooien. De Fransman eindigde als zevende in de Giro d'Italia, terwijl de Vuelta een groot succes was voor de ploeg met onder meer een ritzege van Bardet. Hij eindigde het seizoen sowieso sterk, met ook een achtste plaats in de Ronde van Lombardije.

Na de ploegenpresentatie van de formatie van Iwan Spekenbrink nam Bardet de tijd voor de pers, die hij te woord stond over onder meer zijn eerste jaar bij Team DSM, de vooruitzichten voor 2022 en hoe hij aankijkt tegen het vertrek van onder meer Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder.

Interview | Bardet maakt zich niet druk om vertrek Benoot en co: 'Spirit Team DSM is er nog'
Grootste succes van 2021: ritwinst in de Vuelta

Bardet sprak van een 'degelijk' jaar, waarin hij naar eigen zeggen beter had willen presteren in de Giro d'Italia. 'Later in het seizoen voelde ik mij een stuk beter, wat ook tot uiting kwam in de Vuelta en de Ronde van Lombardije. Ik heb in ieder geval genoten van mijn eerste jaar bij Team DSM, waarin ik veel heb geleerd en op een andere manier heb gewerkt dan ik gewend was.' In de Leiderstrui vroeg hem met name naar zijn plannen voor 2022 en het vertrek van enkele sterkhouders bij Team DSM, waarover Bardet - zoals we hem kennen - op de vlakte bleef.

Romain, om maar meteen met de deur in huis te vallen: welke grote ronde staat er in 2022 op het programma?

'Dat is nog niet besloten. Ik ga er in ieder geval twee doen, maar ik zal dus nog een keuze moeten maken in overleg met het team.'

Ja, samen met de ploeg zal er nog geen officiële keuze zijn gemaakt. Laat ik het anders vragen: heb je voor jezelf al een keuze gemaakt?

'We moeten nog overleg plegen over welke grote ronde mij het beste ligt en het is nog altijd maar december, heel vroeg om daar concreet over na te denken.'

De Tour de France?

'Het parcours van de Tour de France van komend jaar trekt me zeker, het ziet er attractief uit. Ik heb de Tour de France het afgelopen jaar moeten missen, maar ook als ik weer de Giro en Vuelta zou gaan doen zou dat een mooie kans zijn. Dat zag je het afgelopen jaar wel.'

Je weet dus nog niet wat je met de grote rondes zal doen. Is er over de rest van het seizoen wel al wat bekend? Weet je waar je gaat starten?

'Nee, het programma moet nog overeengestemd worden. Zoals ik zei: het is nog altijd pas december, dus we hebben vooralsnog geen knopen doorgehakt.'

Interview | Bardet maakt zich niet druk om vertrek Benoot en co: 'Spirit Team DSM is er nog'
Bardet bij zijn debuut voor Team DSM: 62e in de Omloop het Nieuwsblad

Je hebt goed gepresteerd in de Ronde van Vlaanderen van 2020 (25e) en afgelopen jaar in het Omloop Het Nieuwsblad (62e). Zien we je het komende jaar terug in enkele kasseienklassiekers?

'Nou, zo goed ging het nou ook weer niet. Ik hou heel erg van die races, maar jammer genoeg heb ik niet de fysieke mogelijkheden voor die wedstrijden. Als ik de kans heb, dan rijd ik er graag. Het afgelopen jaar was de Omloop Het Nieuwsblad mijn eerste race voor Team DSM, het was een goede manier om kennis te maken met de ploeg.'

Flink wat goede klimmers hebben de ploeg verlaten: Hindley, Storer, Roche en nu ook Van Wilder en Benoot. Voel je daardoor extra druk als overgebleven klassementsrenner?

'Zeker niet. Het is wat het is in wielrennen: sommige jongens blijven, sommige jongens gaan. Het verandert niet veel, de spirit is er nog altijd in de ploeg en we zullen ons werk blijven doen om onze ambities waar te maken. Ik maak mij er in ieder geval niet druk om.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws