Degenkolb mag nog tenminste twee keer dromen van Parijs-Roubaix na nieuw contract bij dsm-firmenich PostNL Wielrennen
Wielrennen

Degenkolb mag nog tenminste twee keer dromen van Parijs-Roubaix na nieuw contract bij dsm-firmenich PostNL

Degenkolb mag nog tenminste twee keer dromen van Parijs-Roubaix na nieuw contract bij dsm-firmenich PostNL

John Degenkolb heeft zijn contract bij Team dsm-firmenich PostNL met één jaar verlengd. De 35-jarige Duitser lag nog tot het einde van dit seizoen vast bij de Nederlandse ploeg, maar het team maakt via de officiële kanalen bekend dat daar een jaartje bij komt.

Degenkolb is een grote meneer in het peloton, met 48 overwinningen op zijn palmares, waaronder zeges in alle grote rondes, Gent-Wevelgem, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. De grootste successen boekte hij ook in z'n eerste periode bij dsm-firmenich PostNL, en na een omweg via Trek-Segafredo en Lotto-Soudal keerde hij in 2022 terug op het oude nest.

Bij het Nederlandse team speelt hij een belangrijke rol als wegkapitein, maar reed hij de afgelopen twee seizoenen ook voor eigen rekening. Zo werd hij vorig jaar nog zevende in Parijs-Roubaix en had er meer in gezeten als hij niet op vervelende wijze was gecrasht op de laatste kassei-strook. Op het EK werd hij in 2023 achtste.

Er zit dus nog wel wat in het vat. 'Het zijn niet alleen zijn sterke benen waarmee Degenkolb het team versterkt: de 35-jarige renner bezorgt de ploeg ook een enorme hoeveelheid ervaring en kennis. Dit zijn twee belangrijke zaken die essentieel zijn in zijn rol als wegkapitein waarin hij de jonge renners samen brengt en met het team streeft naar meer successen in de toekomst', zo valt te lezen.

Degenkolb als 'cultuurdrager' van dsm-firmenich PostNL

Degenkolb is blij dat hij nu al zekerheid heeft voor nog een extra jaartje koersen. 'Deze ploeg voelt echt als mijn familie. Bij mijn terugkeer hebben we een bewuste beslissing genomen over mijn nieuwe rol en ik geniet er enorm van om samen te racen met deze jonge atleten én met mijn ervaring een rol te kunnen spelen in hun ontwikkeling. Ik haal veel motivatie uit het afgelopen seizoen en met name uit Paris-Roubaix. Meer dan ooit haal ik mijn drive uit mijn passie voor wielrennen en alles daaromheen. Ik heb grote motivatie om de jonge renners te helpen diezelfde passie te vinden, en ik wil een belangrijk puzzelstuk kunnen vormen voor het team om samen de grootste races op de kalender te winnen.'

Hoofdcoach Rudi Kemna noemt Degenkolb 'een échte cultuurdrager'. 'Hij is daarbij een zeer ervaren renner die de groep altijd motivatie, energie en verantwoordelijkheidsgevoel brengt. Hij heeft de juiste mentaliteit om andere renners naar een hoger niveau te tillen en dat waarderen wij als ploeg enorm. We zijn verheugd over de verlengde samenwerking met John en kijken uit naar wat dat ons als team kan brengen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws