Del Toro behoudt leiderstrui Tour Down Under maar net: 'Hoop dit weekeinde op goede benen' Wielrennen
Wielrennen

Del Toro behoudt leiderstrui Tour Down Under maar net: 'Hoop dit weekeinde op goede benen'

Del Toro behoudt leiderstrui Tour Down Under maar net: 'Hoop dit weekeinde op goede benen'

Isaac del Toro wist zijn Tour Down Under-leiderstrui vrijdag maar op het nippertje te houden. De Mexicaan van UAE-Team Emirates zag Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) naderen tot op één seconde door de bonificaties, maar staat nog steeds in het oranje.

'Ik ben blij', liet hij weten in een korte reactie middels het flasinterview. 'Zaterdag wordt zwaar, maar ik ben blij dat ik nu nog in de trui sta. Op dagen als deze wens ik niet al teveel risico te nemen, omdat de komende twee dagen belangrijk voor mij zijn. Dat is gelukt', stelt hij vast.

Del Toro hoopt dit weekeinde op goede benen

Zaterdag trekt men naar Willunga Hill, al jarenlang één van de scherprechters in de Australische WorldTour-koers. Zondag wacht dan ook nog Mount Lofty. 'Willunga Hill is een mooie klim en ik hoop dat ik mij goed voel, dus hopelijk is dat inderdaad zo.'

Del Toro verloor zaterdag alvast één concurrent: Luke Plapp (Jayco AlUla) ging niet meer van start na zijn valpartij één dag eerder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws