Welsford geeft zichzelf Down Under optimaal verjaardagscadeau: 'Van Poppel wist constant waar ik zat' Wielrennen
Wielrennen

Welsford geeft zichzelf Down Under optimaal verjaardagscadeau: 'Van Poppel wist constant waar ik zat'

Welsford geeft zichzelf Down Under optimaal verjaardagscadeau: 'Van Poppel wist constant waar ik zat'

Vier etappes onderweg in de Tour Down Under, drie ritzeges: je kunt niet zeggen dat Sam Welsford en BORA-hansgrohe de start van hun seizoen gemist hebben. De Aussie won in Port Elliott op zijn verjaardag en was daar uiteraard dolgelukkig mee, al ging het dit keer ietsjes moeizamer.

'Ik weet niet wat ik moet zeggen', schudt hij zijn hoofd in het flashinterview. 'Dit is crazy. Het ging zo snel. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar na de bocht op 500 meter van de aankomst zat ik vrij goed. Niet direct achter Danny van Poppel, maar hij wist wel constant waar ik zat. Vervolgens gebruikte ik de jongens die voor mij zaten als lead-out.'

Welsford voelde dat er iets meer druk op lag

'Dit is geweldig, een betere start van het jaar kan niet', gaat hij verder. 'Het voelt ook ontzettend speciaal om direct deze ondersteuning te krijgen, in mijn eerste race voor deze ploeg. Er lag wel wat druk op, ook door de manier waarop we domineerden de afgelopen dagen. Daarbij was er nu sprake van rugwind, waardoor achteropkomende ploegen je toch net wat makkelijker overrompelen. We hebben ons er echter goed doorgevochten.'

Ploegleider Bernhard Eisel was ook content. 'Het was wederom geweldig. De mannen wisten waar ze mee bezig waren, ik denk dat ze ook hebben ingespeeld op de richting. Dat is het: je kunt wel veel plannen maken, maar uiteindelijk draait het om het moment. Hoe ze samen werken, is ongelofelijk. De lead-out werkt perfect, dus we beleven een ongelofelijk goede tijd hier in Adelaide en de Tour Down Under', aldus de Oostenrijker.

Welsford staat nu stevig aan de leiding in het puntenklassement, maar krijgt geen kans meer op een ritzege. Zowel zaterdag als zondag staan er aankomsten bergop op het programma in de Tour Down Under.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws