'Vertrouwen groot, benen in orde en motivatie zit snor'; Visma | Lease a Bike is klaar voor Australische strijd Wielrennen
Wielrennen

'Vertrouwen groot, benen in orde en motivatie zit snor'; Visma | Lease a Bike is klaar voor Australische strijd

'Vertrouwen groot, benen in orde en motivatie zit snor'; Visma | Lease a Bike is klaar voor Australische strijd

De spurtersritten in de Tour Down Under zitten erop en dat betekent dat de klassementsrenners zich op gaan maken voor het loodzware slotweekeinde met Willunga Hill en Mount Lofty. Visma | Lease a Bike rekent daarbij op Milan Vader, terwijl ook Bart Lemmen en Koen Bouwman er nog relatief goed voorstaan in het klassement.

De Nederlandse ploeg is de vlakke ritten goed doorgekomen, stelt ploegleider Addy Engels vast in het perscommuniqué van de formatie na afloop van rit vier. 'Opnieuw zonder kleerscheuren aan de finish komen, in etappe vijf gaat het pas echt om de knikkers', stelt men vanuit Oceanië op de communicatiekanalen van Visma | Lease a Bike.

'Er wacht ons dan een aankomst op Willunga Hill. Je zou het de koninginnenrit van deze wedstrijd mogen noemen, omdat de dubbele beklimming van Willunga Hill de zwaarste beproeving van deze koers gaat zijn', aldus Engels. 'Het algemeen klassement zal hier vorm krijgen. Het is aan ons om bij de les te zijn en onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Om in de best mogelijke omstandigheden aan die beproeving te beginnen, moesten we deze rit probleemloos zien door te komen. Dat is ons gelukt. Al onze renners finishten in dezelfde tijd als de dagwinnaar. We zijn nu klaar om onze ambities luister bij te zetten', geeft hij aan na de door Sam Welsford gewonnen spurtrit.

Engels: 'Aankomst Willunga Hill moet Vader zeker liggen'

'Wij willen hoge ogen gooien met Milan Vader', doet hij de ambities uit de doeken. 'De aankomst op Willunga Hill moet hem zeker liggen. We zullen er dan ook alles aan doen om hem in een zo goed mogelijke positie in de finale te brengen. Vervolgens is het zien welk resultaat daar dan uit zal rollen, ook met het oog op het algemeen klassement. Het vertrouwen is groot, de benen zijn in orde en met de motivatie zit het ook wel snor. Ik kan stellen dat we klaar zijn voor het slot van deze Tour Down Under', sluit de gretige coach af.

Kopman Vader - die zich al lange tijd richt op deze koers - staat momenteel zeventiende in het klassement, op elf seconden van leider Isaac del Toro van UAE-Team Emirates. Bouwman (49e) en Lemmen (51e) staan in dezelfde tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws