Démare in topvorm skipt de Vuelta, maar rijdt: 'EK, Hamburg en klassiekers in België en Frankrijk' Wielrennen
Wielrennen

Démare in topvorm skipt de Vuelta, maar rijdt: 'EK, Hamburg en klassiekers in België en Frankrijk'

Démare in topvorm skipt de Vuelta, maar rijdt: 'EK, Hamburg en klassiekers in België en Frankrijk'

Arnaud Démare was met afstand de snelste sprinter in de slotrit van de Ronde van Polen. De Fransman van Groupama-FDJ passeerde zijn naaste rivalen met speels gemak en kon zo zijn arm in de lucht steken. Een fraaie zege voor de Fransman, die de Vuelta overslaat maar zich voorbereidt op diverse eendaagse koersen.

In een chaotische finale moest Démare zijn eigen weg vinden, zo vertelde hij na afloop van de koers in het flashinterview. 'Het was geen ideale sprint, want op één kilometer van de streep zat ik misschien in positie twintig of vijfentwintig. Ik zat heel ver, maar uiteindelijk kwam ik toch naar voren en wachtte ik op een goede opening. Ik had heel veel snelheid en maakte de juiste keuze om links voorbij de voorste te stampen. Ik ben heel blij met deze sprint.'

De Fransman sluit de Ronde van Polen dus af met een ritzege, eerder deze week kwam hij nog te kort. Al kwam hij ook om andere redenen hier, niet alleen voor etappewinst. 'Het doel was om ook in de lastigere etappe vol gas te geven, dus ik gaf elke dag alles, behalve in de tijdrit. Voor mij was het een perfecte week. Om te werken in het middengebergte was heel goed, ik heb geen enkele keer in de grupetto gezeten!'

Démare laat Vuelta links liggen, kiest voor klassiekers

Met deze vorm, en met het eerdere succes in de Giro, was een Vuelta-deelname allicht geen onlogische keuze. Démare en zijn Groupama-FDJ ploeg kiezen echter voor een ander traject in het najaar, zo laat hij na de finish weten. 'Ik weet dat dit heel goed gaat zijn voor wat nog komt: het Europees kampioenschap, Hamburg (de BEMER Cyclassics, red.) en dan de klassiekers in België en Frankrijk.' Démare werd in vier sprintritten negende, zesde, tweede en eerste in de Ronde van Polen. Hij won het puntenklassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws