Sterke Démare klopt Kooij overtuigend in slotetappe Ronde van Polen Wielrennen
Wielrennen

Sterke Démare klopt Kooij overtuigend in slotetappe Ronde van Polen

Sterke Démare klopt Kooij overtuigend in slotetappe Ronde van Polen

Arnaud Démare heeft de zevende etappe in de Ronde van Polen gewonnen. In een rit van 178 kilometer was hij uiteindelijk de snelste in een massasprint. Hij zette de overige rappe mannen op een ruime achterstand, onder wie Olav Kooij, die ook een goede spurt heeft gereden en als tweede de lijn passeerde.

Ondanks dat het tweede gedeelte van de etappe veelal vlak was, was de strijd om de kopgroep in de openingsfase nog best hevig. Meerdere renners die het probeerden werden vroegtijdig ingerekend. Na veertien kilometer koers vertrok dan de juiste groep. Julius Johansen (Intermarché), Alessandro de Marchi (Israel), Jarrad Drizners (Lotto Soudal) en Syver Wærsted (Uno-X) waren mee.

Kwartet krijgt een gat, duo wil er toch naartoe

Met vier heuvels - waarvan twee gecategoriseerd - in de eerste vijftig kilometer kwam de kopgroep niet heel makkelijk weg. Patryck Stosz van de Poolse selectie ging in het tegenoffensief en kreeg Felix Gall van AG2R mee. Het peloton zat ondertussen ook nog niet ver. Toen de twee door hadden dat ze het gaatje niet gingen dichten, werd er gewacht. In het pak keerde de rust terug, waardoor de kopgroep van vier gevlogen was.

Na de lastige openingsfase had de vlucht na zestig kilometer 4.30 minuten voorsprong bij elkaar op het peloton. Langzaam maar zeker begon de hoofdmacht de vluchters dichterbij te halen. Wærsted loste als eerste, en met nog dertig kilometer te rijden hadden de drie resterende koplopers een voorsprong van een minuut. Een massasprint leek onvermijdelijk, al bleef het trio hard vechten om voorop te blijven.

De Marchi blijft het langst over, sprint onvermijdelijk

Johansen en Drizners werden echter volledig afgemat door de sterke De Marchi. De Italiaan van Israel merkte dat hij de beste was en plaatste een aanval met nog 21 kilometer te rijden. De andere twee waren direct gelost en werden niet veel later ingehaald door het peloton. De Marchi had in de laatste twintig kilometer nog maar een halve minuut voorsprong. Met nog tien kilometer te rijden knalde Nans Peters (AG2R) naar hem toe, maar het duo werd ingerekend met nog vier kilometers te rijden.

Ook een late uitval van een renner van Uno-X werd geneutraliseerd door het peloton, waar de treintjes goed in positie werden gebracht in de slotkilometers. Jumbo-Visma zat ver van voren en controleerde de groep met nog twee kilometer te gaan. Pascal Ackermann en Kooij gingen vroeg aan met nog meer dan tweehonderd meter te rijden, maar Démare kwam er met machtige halen overheen. De Fransman van Groupama-FDJ pakte de overwinning in de slotetappe van de Ronde van Polen.

Uitslag etappe 7 Ronde van Polen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws