Démare triomfeert in Brussel: 'Het betekent veel voor me, want het is pas de tweede zege van dit jaar' Wielrennen
Wielrennen

Démare triomfeert in Brussel: 'Het betekent veel voor me, want het is pas de tweede zege van dit jaar'

Démare triomfeert in Brussel: 'Het betekent veel voor me, want het is pas de tweede zege van dit jaar'

In de 103e editie van de Brussels Cycling Classic sprintte Arnaud Démare naar de overwinning. De sympathieke Fransman van Groupama-FDJ was nipt sneller dan Team DSM-pion Tobias Andresen, die genoegen moest nemen met plaats twee.

Het was uiteindelijk een sprint van een man of twintig die uitkomst moest bieden in de strijd om de zege. Démare liet andermaal zien over een goede vorm te beschikken, daar hij in de Boucles de la Mayenne ook al zijn handen in de lucht mocht steken.

In het flashinterview kijkt de gevierde man terug op de vermakelijke koers in de Belgische hoofdstad. 'Deze overwinning betekent heel veel voor me. Ik ben er heel blij mee, want het is pas mijn tweede overwinning van het jaar', refereert hij aan zijn ietwat mindere start van het seizoen. 'Ik denk dat mijn gewenste vorm weer terug is.'

Démare trekt via de Ronde van Zwitserland, die op 11 juni begint, naar de Tour de France, die op 1 juli van start gaat. De spurtbom wist in 2018 en 2017 al een Tourrit te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws