Dennis gaat voor eindwinst en strooit met lof naar jonge ploegmaat: 'Hessmann was super sterk' Wielrennen
Wielrennen

Dennis gaat voor eindwinst en strooit met lof naar jonge ploegmaat: 'Hessmann was super sterk'

Dennis gaat voor eindwinst en strooit met lof naar jonge ploegmaat: 'Hessmann was super sterk'

Rohan Dennis begon als leider aan de tweede etappe van de Ronde van Romandië en kwam nooit in de problemen. De Australiër maakt na afloop duidelijk dat hij wel degelijk voor het eindklassement gaat. Ook sportief directeur Merijn Zeeman is tevreden over wat hij zag.

De leider zijn in een rittenkoers, altijd leuk. Zo beaamt ook de renner van Jumbo-Visma. 'Het was goed vandaag. Het was aangenaam om in de eerste helft van de race vooraan te zitten. Michel (Hessmann, red.) was super sterk. Hij reed meer dan honderdtwintig kilometer op kop. Hij was misschien te sterk, want we kregen geen hulp. Niemand wilde ons helpen, maar dat is oké. Wij zouden waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben als we de leiderstrui niet hadden. Maar dus een dag in de leiderstrui, hopelijk lukt dat tot zaterdag', zo bevestigt Dennis bij Eurosport het plan om voor de eindzege te gaan.

Hoe voelde je je na de inspanningen van gisteren? 'Heel slecht, ik had heel slechte benen' (lacht). Of Jumbo-Visma morgen ook gaat controleren, wil Dennis nog niet zeggen. 'Ik heb nog niet echt naar het parcours gekeken, maar het zal waarschijnlijk een zware sprint worden. Als ik goede benen heb wordt het hopelijk weer een mooie dag voor ons. En als ik geen goede benen heb hoop ik gewoon de leiderstrui te kunnen verdedigen.'

Zeeman: 'Ik heb een sterk team gezien'

Ook Zeeman is na afloop van de tweede etappe tevreden, zo laat hij optekenen op de ploegsite. 'Het was goed voor ons dat er een kopgroep van vier wegreed. We kregen geen hulp met de controle vandaag, Hessmann heeft de hele dag op kop gereden. In de finale nam INEOS Grenadiers het over. Op de laatste twee beklimmingen werd er flink versneld. Wij zijn toen met de ploeg rond Dennis gebleven tot de laatste kilometer. Voor ons is de dag goed verlopen. Ik heb een sterk team gezien.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws