Derde plaats geeft Vendrame veel vertrouwen voor restant Vuelta: 'Ben zeer goed in vorm' Wielrennen
Wielrennen

Derde plaats geeft Vendrame veel vertrouwen voor restant Vuelta: 'Ben zeer goed in vorm'

Derde plaats geeft Vendrame veel vertrouwen voor restant Vuelta: 'Ben zeer goed in vorm'

De Vuelta a Espana begon voor punchers á la Andrea Vendrame (AG2R Citroën Team) zondag pas echt, met de venijnige rit over de Montjuic. De Italiaan in Franse dienst eindigde uiteindelijk als derde en dat stemde hem uiteindelijk wel tevreden, voornamelijk met het oog op het restant van de ronde.

Achter de ongenaakbare Andreas Kron (Lotto-Dstny) spurtte Vendrame met onder meer Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) voor een plekje op het podium. 'Dit is een goede start voor de ploeg. Na deze derde plek was ik een klein beetje gefrustreerd, omdat ik niet ver van de overwinning zat. Toch is het een resultaat dat ons vertrouwen geeft voor de rest van de wedstrijd.'

'Gedurende de hele dag was het nerveus', verklaarde Vendrame. 'Dat werd in de finale alleen maar erger, maar met de hulp van mijn ploeggenoten kon ik me perfect positioneren voor de Montjuic. Dorian Godon dichtte de gaten voor me, waarna ik alleen maar mijn eigen inspanning hoefde te leveren. Ik ben in zeer goede vorm aan de start van de Vuelta gekomen en wil het graag goed doen, dus we kunnen nog mooie dingen bereiken', concludeert hij.

Missie AG2R Citroën Team voor eerste rit in lijn geslaagd

Julien Jurdie, ploegleider bij de Franse formatie, is ook tevreden. 'Het is een prima start. We willen in deze Vuelta opportunistisch koersen en voor etappezeges gaan in de ritten die ons liggen. Dat we nu direct een podium weten te scoren, geeft zowel Andrea als de ploeg vertrouwen. Voor het team was het belangrijk om vanaf het begin mee te doen en die missie is nu geslaagd', vat hij het samen.

Maandag staat er een rit naar Andorra op de rol, waarin Geoffrey Bouchard mogelijk al wat puntjes kan pakken voor de bergtrui. De Fransman is op papier de beste klimmer van AG2R Citroën Team, maar verscheen wel met een blessure-achterstand aan de start.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws