Coquard had na valpartij niet meer de benen om mee te dingen in Vuelta: 'Crash zelf was niets ernstigs' Wielrennen
Wielrennen

Coquard had na valpartij niet meer de benen om mee te dingen in Vuelta: 'Crash zelf was niets ernstigs'

Coquard had na valpartij niet meer de benen om mee te dingen in Vuelta: 'Crash zelf was niets ernstigs'

Bryan Coquard had vanaf het moment dat hij wist dat hij mee zou doen aan de Vuelta a Espana een doel gemaakt van de tweede rit over de Montjuic, maar kwam in Barcelona uiteindelijk als 148e over de meet. Zodoende moest Remy Rochas de meubelen proberen te redden namens Cofidis.

Kopman Coquard kwam op circa veertig kilometer van de meet ten val, maar vocht zich vervolgens wel nog een weg naar voren om mee te doen aan de tussensprint. Daar pakte hij de vierde plaats en dus wat puntjes, maar uiteindelijk was Le Coq in Barcelona zelf uiteindelijk nergens meer te bekennen. Zijn valpartij - waarbij hij lichte kneuzingen opliep - bleek uiteindelijk toch door te wegen.

Rémy Rochas probeerde met een aanval op de Montjuic nog amok te maken namens de Franse ploeg. 'We wilden de etappe winnen met Bryan, dus daar hebben we in eerste instantie zo hard mogelijk voor gewerkt. Na zijn valpartij vertelde hij ons echter al dat hij niet echt meer de benen had, dus vanaf dat moment moesten we ons plan omgooien. Mijn aanval was uiteindelijk te vroeg, maar het is een redelijk positieve start', aldus Rochas, die uiteindelijk dertiende werd.

Ploegleider Cofidis: 'Val Coquard was niets ernstigs, maar hij had de benen niet meer'

Ploegleider Bingen Fernandez deed ook zijn verhaal. 'We wisten dat het door de regen een ingewikkelde dag zou worden, omdat we de hele dag alert moesten zijn en valpartijen zouden moeten ontwijken. Coquard was onze belangrijkste kaart, maar hij viel. Die crash was niets ernstigs, maar daarna had hij de benen niet meer. Remy probeerde het nog op die laatste klim, maar we moeten concluderen dat Andreas Kron de sterkste was.'

Dinsdag is er mogelijk een nieuwe kans voor Coquard, als het peloton richting Tarragona trekt met een aankomst licht bergop. Maandag wacht er de eerste bergetappe van de Vuelta, naar Andorra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws