Directeur Sloveense wielerbond wil bewijs zien van Evenepoel: 'Ik weet niet of ik dit allemaal moet geloven' Wielrennen
Wielrennen

Directeur Sloveense wielerbond wil bewijs zien van Evenepoel: 'Ik weet niet of ik dit allemaal moet geloven'

Directeur Sloveense wielerbond wil bewijs zien van Evenepoel: 'Ik weet niet of ik dit allemaal moet geloven'

De Giro d'Italia start dinsdag zonder de grote favoriet Remco Evenepoel. De Belg is vanwege een positieve coronatest huiswaarts gekeerd en zal dus niet aan de start staan van etappe tien. Vanuit Sloveense hoek wordt de opgave van Evenepoel in twijfel gebracht.

'Ik denk dat hij eerder bang was om de waarheid onder ogen te zien', zegt Martin Hvastija in een podcast van de Sloveense publieke omroep RTVSLO. Hvastija is directeur van het Sloveense nationale wielerteam en dus landgenoot van Primoz Roglic - die de voornaamste concurrent van Evenepoel in deze Giro had moeten worden.

'Ik beoordeel niet wat waar is en wat niet. Maar tot ze me het bewijs tonen, weet ik niet of ik dit allemaal moet geloven', aldus Hvastija die eerst de positieve test wil zien voordat hij het nieuws zal geloven. 'Remco was volgens mij eerder bang om de waarheid onder ogen te zien. Want die voorsprong van drie minuten zoals hij vooraf wilde en had voorspeld, die had hij niet.'

Hvastija: 'Remco Evenepoel wordt overschat'

De Sloveen, ex-coureur, heeft ook zijn woordje klaar als het gaat over een mogelijke deelname aan de Tour de France. 'Remco wordt vooral overschat door het Belgische publiek. Op dezelfde leeftijd had Tadej Pogacar al twee eindzeges in de Tour op zak. Remco is niet zo héél jong meer. Als hij naar de Tour gaat, komt hij daar niet alleen Pogacar, maar ook Jonas Vingegaard tegen. Ik geloof niet dat hij zich hierop kan voorbereiden en competitief zou kunnen zijn.'

5 claps
5 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news