Lead-out Geoffrey Soupe beleeft dag van z'n leven met verrassende sprintzege in Vuelta, opgave Arensman Wielrennen
Wielrennen

Lead-out Geoffrey Soupe beleeft dag van z'n leven met verrassende sprintzege in Vuelta, opgave Arensman

Lead-out Geoffrey Soupe beleeft dag van z'n leven met verrassende sprintzege in Vuelta, opgave Arensman

Geoffrey Soupe heeft verrassend de zevende etappe in de Vuelta a España gewonnen. De Fransman van TotalEnergies verraste in een ontspoorde massasprint de favorieten met een lange, knappe spurt over links.

Het werd zo'n dag die je er in een grote ronde bijna altijd wel eens bij hebt. Een dag onder de veertig gemiddeld, waarbij het peloton bijna moet remmen om de koplopers niet te vroeg in te rekenen. Een dag waarop het keuvelen en herstellen is, en waarbij er altijd wel iemand alsnog tegen de grond gaat. Die eer ging deze rit naar Geraint Thomas, die na zeventig kilometer lelijk onderuit ging. Hij kon z'n weg wel vervolgen.

De kopgroep was er één van twee. José Herrada (Cofidis) en Ander Okamika (Burgos-BH) hadden wel zin in een nutteloos dagje vooraan, en Alpecin-Deceuninck van sprintfavoriet Groves gaf ze maximaal twee en een halve minuut cadeau. Niet veel en dus duurde het ook zeker niet tot in de diepe finale dat ze eraan waren voor de moeite. Okamika werd op 41 kilometer van de finish als laatste gegrepen, enkele kilometers voor de tussen- en bonificatiesprint.

Vingegaard pakt bonificatieseconden, daarna focus op de massasprint

Het was Groves die voor Marijn van den Berg de punten pakte, inclusief zes bonificatieseconden. Voor het klassement pakte Jonas Vingegaard er nog twee mee. Daarna was het nog 34 kilometer keuvelen, met het tempo dat richting de laatste tien kilometer héél langzaam een beetje omhoog ging. Er moest per slot van rekening ook nog even gesprint worden...

Het venijn zat in de staart, met in de laatste tien kilometer plots een valpartij op links. Sepp Kuss lag er ook even bij, maar kon net als een opgehouden Cian Uijtdebroeks snel terugkeren. Vooraan ging het inmiddels hard op weg naar de spurt en er werd wéér gevallen. Dit keer was Thymen Arensman het belangrijkste slachtoffer. Een uitgedund peloton knalde ondertussen naar de slotkilometer, waarin Intermarché de kop had. Allemaal naast elkaar gingen ze de laatste 200 kilometer in, met Soupe die de sprint aan leek te trekken, maar zo'n gat pakte dat de rest er niet meer over kwam.

Uitslag etappe 7 Vuelta a Espana 2023

Results powered by FirstCycling.com

Volg LIVE etappe 7 Vuelta a Espana 2023 in ons liveblog

Let op: laadt de liveblog even niet? Druk dan op F5 of refresh uw pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws