Domper op Movistar-feestvreugde: Aranburu breekt sleutelbeen bij akelige val in Trofeo Andratx Wielrennen
Wielrennen

Domper op Movistar-feestvreugde: Aranburu breekt sleutelbeen bij akelige val in Trofeo Andratx

Domper op Movistar-feestvreugde: Aranburu breekt sleutelbeen bij akelige val in Trofeo Andratx

Voor Alex Aranburu werd het zaterdag een koers om te vergeten op Mallorca. De 28-jarige Spanjaard viel zwaar tijdens de Trofeo Andratx, gewonnen door zijn ploegmaat Pelayo Sanchez en het verdict is dan ook van hetzelfde kaliber: een sleutelbeenbreuk. Daardoor zal de Spaanse puncheur een tijdje uit roulatie zijn.

Zijn team Movistar maakte het nieuws zelf bekend via 'X'. 'Aranburu heeft in het ziekenhuis op Mallorca een CT-scan ondergaan na zijn val in vierde manche van de Challenge Mallorca. Daaruit is gebleken dat hij een niet-verplaatste breuk in het rechtersleutelbeen heeft opgelopen. We wensen hem een spoedig herstel', klinkt het bij de Spaanse WorldTour-formatie.

De Bask, die aan een uitstekend seizoensbegin bezig was door in zijn twee voorgaande koersen in de top vier te rijden, verdween zichtbaar met pijn uit de wedstrijd. Even later gingen ook Michael Valgren en Markel Beloki van EF Education EasyPost tegen de grond, met minder erg. Wanneer Aranburu opnieuw een rugnummer mag opspelden, valt nog af te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws