Knotsgek op Mallorca: Spaans toptalent Arrieta valt, ander pareltje Sanchez wint en Van Eetvelt komt net tekort Wielrennen
Wielrennen

Knotsgek op Mallorca: Spaans toptalent Arrieta valt, ander pareltje Sanchez wint en Van Eetvelt komt net tekort

Knotsgek op Mallorca: Spaans toptalent Arrieta valt, ander pareltje Sanchez wint en Van Eetvelt komt net tekort

Pelayo Sanchez (Movistar) heeft zaterdag op het Balearen-eiland Mallorca de Trofeo Andratx weten te winnen. Na een dolle finale, met Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstny) en Igor Arrieta (UAE) in een hoofdrol, was hij de beste in een sprint met een select groepje.

Dag vier van de Mallorca Challenge alweer, waarbij de zwaarste van de vijf voorbij kwam. Vijf gecategoriseerde beklimmingen, waaronder de bekende Puig Major. Zes kerels waren niet direct afgeschrikt door dat menu en kozen voor een dag in de aanval: Idar Andersen (Uno-X Mobility), Jonas Gregaard (Lotto-Dstny), Dylan Vandenstorme (SportVlaanderen-Baloise), Cole Kessler (opleidingsploeg Lidl-Trek), Hugo Scala Jr. (Project Echelon) en Sebastian Niehues (REMBE) waren de namen.

In het peloton pakte BORA-hansgrohe - dat als enige WorldTour-ploeg begin januari op stage was op Mallorca - de handschoen op, in dienst van kopman Aleksandr Vlasov. Ook UAE-Team Emirates stak een mannetje bij, wat op de Coll de sa Pedrissa uiteindelijk tot een greep demarrages van enkele lieden leidde. Van Eetvelt, vrijdag nog winnaar in de Challenge Mallorca, kwam met een select groepje coureurs tussen de overblijvers uit de kopgroep, Andersen en Gregaard, en het peloton in te zitten.

Aranburu valt op pijnlijke manier uit koers, Arrieta in kansrijke positie ook

Met nog veertig kilometer te gaan sloot het groepje, met ook onder meer Simon Carr (EF), Tobias Halland Johannessen (Uno-X) en Mattia Cattaneo (Soudal Quick-Step), aan bij het kopduo. Het Spaanse toptalent Arrieta (UAE) probeerde op dat moment gebruik te maken van een klein momentje vertwijfeling door er solo voor te gaan rijden. In het peloton daarachter viel ondertussen Alex Aranburu hard, de man die in allebei zijn koersen van dit jaar al top vijf reed. De Bask verdween zichtbaar met pijn uit de wedstrijd. Even later gingen ook Michael Valgren en Markel Beloki van EF tegen de grond, met minder erg.

Arrieta kreeg ondertussen een halve minuut voorgift, maar moest daar toch serieus voor rijden. Mannen als Mattia Cattaneo, Aleksandr Vlasov en Ion Izagirre deden inspanningen in de achtergrond, maar de Amerikaan Brandon McNulty deed afstopwerk in dienst van Arrieta. Die begon zodoende met 35 seconden voorgift aan de Coll de sa Gramola (3,8 km à 4.2%), op vijftien kilometer van de aankomst de laatste hindernis van de dag.

Daar reed Van Eetvelt nog maar eens op voortreffelijke wijze weg van het peloton, op weg naar Arrieta. Die liet hij vervolgens ook achter, terwijl er in de achtergrond een groepje met onder meer Vlasov, McNulty en Ilan Van Wilder samenklitte. Zij kwamen op circa vijftien seconden van de jonge Belg boven, waarbij Arrieta in de afzink terug de aansluiting vond. Op vijf kilometer van de aankomst kwam de Spanjaard echter ten val, waardoor de Belg plots weer in zijn uppie zat. Knotsgek, anders kunnen we het niet omschrijven.

Het groepje achter de Belg kon het rode tenue van Van Eetvelt echter nog altijd zien, dus de winst was allesbehalve binnen in de resterende kilometers. Onder het vod werd hij ingerekend, waarna het aan Marc Soler was om zijn move te doen. Ook hij werd weer bij de lurven gevat, waarna het op een sprint met circa tien man kwam. Daarin was Sanchez de beste, voor Tudors Marius Mayrhofer.

Uitslag Trofeo Andratx 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws