Doorgang Vuelta a San Juan bedreigd, weigeren internationale teams een optie Wielrennen
Wielrennen

Doorgang Vuelta a San Juan bedreigd, weigeren internationale teams een optie

Doorgang Vuelta a San Juan bedreigd, weigeren internationale teams een optie

De Vuelta a San Juan verkeert in zwaar weer. Door de huidige situatie met het coronavirus in Argentinië bestaat de mogelijkheid dat de ronde afgelast wordt in 2021. Een andere optie is dat de organisatie alle internationale teams van de startlijst haalt.

De overheid van Argentinië bereidt zich op dit moment voor op de volgende golf van Covid-19 en dus zou de Vuelta a San Juan, die half januari plaats zou vinden in het land, onderworpen worden aan de nodige maatregelen. De Spaanstalige website Ciclismo International meldt dat de organisatie besloten zou hebben om alle internationale teams te weigeren, waardoor de koers louter beschikbaar is voor renners uit eigen land (mogelijk met dispensatie van andere Zuid-Amerikaanse landen). Het Nieuwsblad weet echter te melden dat ook afgelasting nog altijd een optie is.

Momenteel staan er enkele WorldTour-teams op de voorlopige deelnemerslijst van de voorbereidingskoers. Internationale renners als Filippo Ganna en Peter Sagan werden reeds gepresenteerd als deelnemers. Ook zou Chris Froome hier zijn debuut maken voor Israel Start-Up Nation.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws