Drama voor Romain Bardet en Team DSM: Franse kopman geeft op in Giro d'Italia door ziekte Wielrennen
Wielrennen

Drama voor Romain Bardet en Team DSM: Franse kopman geeft op in Giro d'Italia door ziekte

Drama voor Romain Bardet en Team DSM: Franse kopman geeft op in Giro d'Italia door ziekte

De Giro d'Italia van Romain Bardet is heel plots voorbij. De Fransman van Team DSM reed tot dusverre een zorgeloze en uitstekende ronde, maar kreeg in de dertiende etappe last van verergerde maagproblemen. Die waren zo ernstig, dat hij uiteindelijk in de auto moest stappen.

Team DSM laat in een officieel statement weten dat Bardet in de twaalfde etappe al ziek was en dat zijn toestand in de dertiende rit al snel verslechterde. Een enorme tegenslag voor Bardet, die na twaalf dagen Giro d'Italia op de vierde plaats stond in het klassement. Op de Etna en de Blockhaus toonde hij hoogvorm, nadat hij op dag twee in de tijdrit ook al uitstekend had gepresteerd.

Biedt opgave Bardet kansen voor Arensman?

De opgave van Bardet gooit alle plannen van DSM in de war. Bardet was dé kopman en er werd zelfs hardop gedroomd over de roze trui. Thymen Arensman is nu de overgebleven klassementsrenner voor de Nederlandse ploeg. De Nederlander staat op 1.27 minuten van leider Juan Pedro López. DSM won deze Giro al een etappe met sprinter Alberto Dainese, maar zal deze dreun even moeten verwerken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws